Trend

Nocsak, egy magyar sorozat, amiből meg lehet tanulni öltözködni!

Véget ért az Egynyári kaland, az utóbbi évek egyik legjobb magyar sorozata. Az egyik hősnő, Luca ruhatára külön figyelmet érdemel.

Képes összeállításunkban áttekintjük, hogyan teremtett kisebbfajta divatikont Lucából, az egyik hősnőből az Egynyári kaland. A Walters Lili által játszott figurához kapcsolódott a szombaton véget ért negyedik évad legfontosabb szála: konkrétan arról volt szó, hogyan és kivel veszíti el a szüzességét Luca, illetve összejön-e Ákossal (Fehér Balázs Benő), a léha zenészfiúval.

A női szexualitás megélése, a szüzesség elvesztésével kapcsolatos mítoszok és elvárások kezelése szempontjából Zomborácz Virág író-rendező egyáltalán nem a megszokott sémákkal dolgozott, de ez egy másik cikk témája lehetne. Most koncentráljunk csak Luca öltözködésére, ami elsősorban Zelenka Nóra jelmeztervező érdeme. Minden epizódból egy szettet emeltünk ki.

Walters Lili és Király Dániel az Egynyári kalandban (forrás: MTVA)

Luca klasszikus nyári strandszettje. Az évadnak csak a fele játszódott a megszokott balatoni helyszínen, ezúttal egy kempingben, de így legalább Luca fürdőruha-kollekciója sem maradt a bőröndben. A magasított derekú farmer rövidnadrág alapdarab, a blúzként és fürdőruhafelsőként is hordható, pántos felsőrész praktikus. Bónusz: vászontáska ÉS környezetbarát hálós strandszatyor. Teljesen megérdemelt az a jégkrém Luca kezében!

Walters Lili és Rubóczki Márkó az Egynyári kalandban (forrás: MTVA)

Ebben az epizódban Lucának éppen nincs sok kedve strandolni. A könnyű, csíkos egyberuha egyszerre divatos és alkalomhoz illő, a kerek napszemüveg rejtőzködő sztárokat idéz. A sapkát akár Anna Karina is hordhatta volna valamelyik Godard-filmben, sőt meggyőződésünk, hogy hordta is. Külön felhívnánk a figyelmet a kép bal oldalát kitöltő, rendkívül magyar hatású szemeteskukára, ami ironikusan ellenpontozza Luca megjelenését.

Walters Lili és Schmidt Sára az Egynyári kalandban (forrás: MTVA)

Zsófi éppen bemutatja Lucát karót nyelt apjának és a férfi kollégájának (aki egyébként szexuális zaklató, de ez megint csak más kérdés). Luca szerepe itt az, hogy enyhítse Zsófi szorongásait a közös vacsorán, amire kiválóan alkalmas ez a játékos, sárga overall. Az alá fölvett rózsaszín, pánt nélküli toppal cserfes, gyermeki, mégis nőies és feltűnő szettet kapunk.

Walters Lili az Egynyári kalandban (forrás: MTVA)

Luca hódító üzemmódban! Jellemző, hogy Luca általában nem foglalkozik a megjelenésével, csak éppen állati jól néz ki az, amit magára kap. Itt viszont el akarja csavarni haverja, Bence fejét, gondolván, hogy vele veszítheti el a szüzességét a legkönnyebben. A fürdőruha önmagában is remek, ezzel a kilencvenes évekbeli bóvlidzsekiket ironikusan idéző kabátkával azonban még hangsúlyosabb. A dilizést a széles karimájú, úriasszonyos kalap ellensúlyozza.

Középen Walters Lili az Egynyári kalandban (forrás: MTVA)

Luca és barátai kincskeresőset játszanak, amihez senkinek sincs túl sok kedve. Sebaj, a sárga felsővel nem lehet mellélőni, ahogy a pöttyös, piros rövidnadrággal sem. A Luca hajából kiálló, természetesen a ruhájával harmonizáló tollak a játék indiános tematikájához illeszkednek, anélkül, hogy a kulturális kisajátítás csúnya esetévé válnának.

Walters Lili az Egynyári kalandban (forrás: MTVA)

Az évad vége felé Luca Budapestre érkezik, hogy idegenvezetői vizsgát tegyen. Ehhez készülődik a budai Várban, bár sok kedve ehhez sincs. A farmerszoknya mindenesetre laza és munkába is hordható, a barna öv és a kiegészítő táska illenek egymáshoz. A fekete, hasvillantó póló ebben a melegben néha kényelmetlen lehet, de éppen ezért van Lucánál az öltözékét vidámabbá varázsoló, mellesleg kiegészítőnek sem utolsó, narancsszínű ernyő.

Walters Lili és Rubóczki Márkó az Egynyári kalandban (forrás: MTVA)

És végül a személyes kedvencünk. A kék póló mintája kilencvenes évekbeli videójáték-borítókat vagy teniszversenyplakátokat idéz, a Luca kedvelt fazonjában varrt, rózsaszín gatyóval pedig újabb párosítást látunk a karakterhez illő „ironikus plusz infantilis” elv mentén. Mokaszinszerűen megkötött tornacipő? Pipa! Finom fagyi? Pipa! Nagyszerű stílus? Az is pipa, még szép.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top