Trend

Szigorú tilalom jön az Instagramon

A közösségi oldal célja, hogy a filterek pozitív élményeket adjanak az embereknek.

Az Instagram letiltja az összes olyan AR (kiterjesztett valóság) filtert, melyek plasztikai beavatkozások hatásait imitálják a fotókon.

A közösségi oldalon a felhasználók idén augusztus óta készíthetnek saját filtereket, ezt a lehetőséget kihasználva pedig sokan olyan szűrőket kreáltak, melyek megmutatják, hogyan nézne ki az arc vagy a test szépészeti beavatkozások után. Az egyik legnépszerűbb filter, a Plastica például kifejezetten az extrém plasztikai műtétek eredményeit imitálja, míg a FixMe szűrő azt, ahogyan a sebész az átszabandó területeket jelöli meg az operáció előtt. Ez utóbbi effekt fejlesztője, Daniel Mooney a BBC-nek ugyanakkor úgy nyilatkozott: a FixMe épp a plasztikai sebészet kritikája, mely arra mutat rá, hogy a szépészeti beavatkozások egyáltalán nem olyan csillogóak.

szelfi

(iStock)

„Újraértékeljük az irányelveinket, azt akarjuk, hogy a filtereink pozitív élményeket adjanak az embereknek” – fogalmazott az cég szóvivője.

Az Instagram a múlt hónapban szigorúbb szabályozást vezetett be a fogyókúrás termékekre, illetve kozmetikai eljárásokat népszerűsítő posztokra. Február óta pedig letiltják az önkárosítással kapcsolatos fotókat is.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top