Trend

17 hónap után került elő az elveszett karkötő

A megtaláló sokáig kereste a tulajdonost.

Az amerikai Marcia Snyder 2018 júliusában a Minneapolis-St. Paul nemzetközi repülőtéren veszítette el aranykarkötőjét, mely számára különösen értékes, hiszen többek között a gyerekei keresztnevével és születési dátumával gravírozott charmok és elhunyt férje osztálygyűrűje függnek rajta.

Még a helyszínen észrevette, hogy nincs meg az ékszer, ám fiával hiába keresték, nem találták meg, mielőtt fel kellet szállniuk a gépükre. 

arany karkötő

A kép illusztráció (iStock)

Mint utóbb kiderült, a karkötőt egy kaliforniai nő, Penny Sands vette fel a földről. Férjével igyekeztek rábukkanni az ékszer tulajdonosára, ám sokáig nem jártak sikerrel, egyedüli információjuk ugyanis annyi volt, hogy az osztyálygyűrűn a Williamsville településnév és az 1955-ös évszám olvasható.

Nemrégiben azonban a férj vásárolt egy nagy teljesítményű világítással ellátott nagyítót, melynek segítségével felfedezte, hogy az osztálygyűrűbe egészen apró betűkkel az R.W.S. monogramot is belevésték. Ennek alapján Williamsville 1955-ös évkönyvében megtalálták Robert Willis Snyder nevét. Miután az interneten rákerestek, meglett a férfi gyászjelentése is. Így jutottak el a temetkezési vállalathoz, mely annak idején a férfi búcsúztatását lebonyolította, rajtuk keresztül pedig elérték az özvegyet is. 17 hónap után így a karkötő visszakerült jogos tulajdonosához.

„Miután megtalálta, megfeledkezhetett volna róla, eladhatta vagy el is tehette volna” – mondta Marcia Snyder, aki nagyon meghatódott, hogy visszajuttatták hozzá az ékszert.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top