nlc.hu
Trend

Kamilla királyné kedvenc ékszere

Kamilla királyné ehhez az ékszeréhez ragaszkodik a legjobban

Bárhol jelenik is meg és bármilyen öltözéket is visel, ez a karkötő mindig ott csillog a csuklóján.

Kamilla királyné értékes, különöneges darabokból álló, saját ékszergyűjteménnyel is rendelkezik, de a brit uralkodó nejeként a királyi család ékszerkollekciójának évszázados, pazar darabjait, többek között a II. Erzsébet lenyűgöző ékszereit is viselheti. Van azonban egy olyan ékszere is, amit évek óta szinte soha nem vesz le magáról, nyilvános megjelenésein legalábbis – függetlenül attól, hogy épp milyen öltözéket visel – szinte mindig ott csillog a csuklóján: ez pedig nem más, mint a Van Cleef & Arpels márka Vintage Alhambra karkötője.

Kamilla királyné

Kamilla királyné (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

A 18-karátos aranyból készült karkötőt öt darab, kék színű, négylevelű lóhere motívum díszíti, mely a szerencsét és a szerelmet szimbolizálja. Az ékszer értéke 4500 font, azaz közel 2 millió forint. A brit királynénak egyébként is az egyik legnagyobb favoritja a Van Cleef & Arpels márka, melynek számos más modellje is megtalálható a gyűjteményében, köztük fülbevalók, nyakláncok és más karkötők. Kétségtelen azonban, hogy egyiket sem viseli annyiszor, mint ezt. 

Kamilla királyné karkötője

Ragaszkodik a különleges karkötőhöz (Fotó: Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images)

Az Alhambra kollekciót először Van Cleef & Arpels 1968-ban dobta piacra: a lóhere motívum a márka egyik védjegyévé vált. 

„A szerencse, az egészség és a szerelem szimbóluma azóta is, bár a design folyamatosan fejlődött, a Vintage Alhambra karkötő hű marad az ikonikus eredetihez” – áll a márka ismertetőjében. 

Kamilla királyné

Mindig rajta van az ékszer (Fotók: Getty Images)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top