nlc.hu
Trend

Katalin hercegné ruhaismétlése

Katalin ruhát ismételt, Kamilla II. Erzsébet híres tiarájában ragyogott a fogadáson

A brit királyné és a trónörökös neje is kitettek magukért a kedd esti diplomáciai fogadáson.

Kedd este rendezték meg a Buckingham-palotában az ilyenkor szokásos, éves diplomáciai fogadást, mely az egyik legrangosabb esemény a palota életében. A rendezvényen természetesen megjelent III. Károly király, Kamilla királyné, valamint a trónörökös, Vilmos herceg és neje, Katalin hercegné.

III. Károly, Kamilla királyné, Vilmos herceg és Katalin hercegné

III. Károly, Kamilla királyné, Vilmos herceg és Katalin hercegné a fogadáson (Fotó: Chris Jackson / POOL / AFP) /

Katalin nem vásárolt új ruhát erre az alkalomra sem, inkább azt a púderrózsaszín, flitteres estélyit vette elő a gardróbjából, melyet idén júniusban Hussein jordán koronaherceg és Rajwa Al-Saif esküvőjén egyszer már viselt. A kreáció Jenny Packham brit divattervező lenyűgöző alkotása, az értéke pedig nagyjából 5000 angol font, azaz több mint 2 millió forint. A ruhához a kedvenc tiaráját, a Lovers Knot, vagyis a Szerelmi kötés tiarát tűzte fel, míg a fülében a II. Erzsébet ékszergyűjteményéből való Greville gyémántfülbevalók csillogtak.

Katalin hercegné nem vásárolt új ruhát az eseményre (Fotó:Jonathan Brady - Pool / Getty Images)

Katalin hercegné nem vásárolt új ruhát az eseményre (Fotó: Jonathan Brady – Pool / Getty Images)

A tavaly elhunyt királynő előtt tisztelgett Kamilla is, mégpedig a tiarájával. A királyné immár második alkalommal viselte a néhai brit uralkodó egyik ikonikus fejékét, a Girls of Great Britain and Ireland (azaz a Nagy-Britannia és Írország lányai) tiarát. Az ékszert 1893-ban készítették, az első tulajdonosa York hercegnője, a későbbi Mária királyné volt, aki 1947-ben nászajándékba adta azt unokájának, Erzsébet hercegnőnek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top