Trend

Ennél menőbb leopárdmintás blúz nem volt, és nem is lesz

Ráadásul a ruhadarabnak semmi köze a valódi állatokhoz, szóval állatvédők is bátran viselhetik.

A leopárdminta (vagy inkább úgy általában az állatminta) a divatipar adu ásza, hiába fintorognak rá sokan, időről időre visszatér, és hosszabb-rövidebb ideig tartja magát a kínálatban. Sajnos az esetek többségében azonban az állatmintás darabok viszonylag ritkán bizonyulnak elegánsnak, akármennyire is próbálják ebbe az irányba terelni a vásárlókat a megkérdőjelezhető ízlésű divattervezők. Nem akarjuk azt mondani, hogy egy-egy ilyen ruhát ne lehetne megfelelő alkalomra felvenni, sőt mértékkel alkalmazva még akár a leopárdminta is remek stíluselem lehet. 

Mit tegyen azonban az a ruhavásárló, aki valahol a lelke mélyén szívesen hordana ilyesmit, de nem szeretne úgy felöltözni, mintha egy plázák butikjából lépett volna ki (arra természetesen gondolni sem merünk, hogy valaki esetleg az eredeti mintát szeretné hordani, vagyis egzotikus – vagy bármilyen – állatból készült, valódi bundára vágyik)? A megoldást, amely egyben afféle statement is – például a feminizmus, a női egyenjogúság, illetve a jogállamiság támogatói számára – az a Betabrand szállítja, amely a kétezres évek elején az úgynevezett DARPA hoodie nevű kapucnis felsővel hódította meg a technológia iránt érdeklődő geekek szívét.

Ruth Bader Ginsburg mintás blúz, az állatminták és a jogállam rajongóinak (Fotó: Betabrand)

A DARPA hoodie különlegessége az, hogy ötvözi a tökéletes illeszkedést és a minimális anyaghasználatot, ugyanis a szabásmintát egy olyan algoritmus készítette, amellyel annak idején a Pentagon védelmi fejlesztéseiért felelős ügynökség, a DARPA (Defense Advanded Research Projects Agency) az első lopakodó bombázók külsejét is tervezte. A mostani blúz azonban nem a technológiai hókuszpókusztól válik különlegessé, hanem azért, mert – nézzük csak meg alaposabban a fenti képet! – a leopárdminta valójában az amerikai legfelsőbb bíróság rocksztárstátuszú 85 éves bírónőjének, Ruth Bader Ginsburgnek a portréiból áll össze. Ahogy a cég weboldalán írják: „a Betabrand szereti az erős nőket, akik pozitív változásokat érnek el. Ezzel a kényelmes blúzzal pedig épp egy ilyen nőt szeretnénk ünnepelni”. 

Ruth Bader Ginsburgról az nlc-n is írtunk korábban, beavatva az olvasókat a 86 éves sztárbíró edzéstervébe. RBG azóta is aktívan dolgozik, és bár a közelmúltban sokan aggódhattak az egészségéért, amikor kiderült, hogy tüdőgyulladással kórházban ápolják, azóta meggyógyult, és újra elfoglalta a helyét az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának tagjai között. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top