nlc.hu
Trend

Katalin hercegné blúzai

Viseld úgy a blúzokat, mint Katalin hercegné!

Ha ősz, akkor hosszú ujjú blúzok. És hogy hogyan viseld őket elegánsan, mégis változatosan? Nos, valahogy úgy, hogy Katalin hercegné is teszi.

Most, hogy beköszöntött az ősz és visszatérünk az irodába, a sikkes blúzok újra a mindennapi öltözködésünk részévé válnak. Katalin hercegné is gyakran visel ilyen darabokat és ahogy annyi minden másban, ebben is érdemes tőle ellesni néhány stílustrükköt…

Fehér blúz, némi csavarral

A fehér blúz abszolút alapdarab, ez azonban nem jelenti azt, hogy unalmasnak is kell lennie. „Sima” fehér blúz helyett válassz olyan modellt, melyben van valami csavar, például anyagában mintás vagy áttört mintázatú – mint az alábbi képen Katalin hercegnén látható darab –, esetleg valamilyen különleges díszítés, szokatlan szabásvonal, ujjmegoldás vagy akár csak néhány mutatós gomb teszi változatossá. 

Katalin hercegné

Fehér blúz (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Hangsúlyos gallér

Legyen szó akár fehér, akár bármilyen más színű blúzról, egy formájában és/vagy színében hangsúlyos gallér garantáltan stílusossá teszi. Ilyen lehet például a Pán Péter gallér, melyet Katalin hercegné is viselt egy online beszélgetés alkalmával. A szett még mutatósabb összhatást kap, ha a gallér és a blúzhoz viselt nadrág vagy szoknya színében, jellegében összekacsint.

Katalin hercegné

Hangsúlyos gallér (Fotó: Instagram@kensingtonroyal)

Masnigallér

A masnigalléros blúz örök klasszikus, mely nem csupán csinos, de jelentése is van: a „nők nyakkedőjeként” is emlegetik. Azok a nők hozták divatba ugyanis ezt a holmit, akik először léptek be tömegesen a munkaerőpiacra, de az első női brit miniszterelnök, Margaret Thatcher is  gyakran viselt ilyen gallérral díszített blúzokat. Az ilyen típusú blúzokhoz kifogástalan választás egy élére vasalt szövetnadrág vagy egy ceruzaszoknya is.

Katalin hercegné

Masnigallér (Fotó: Neil Mockford/GC Images)

Pöttyök

A pöttyös holmik Diana hercegnő nagy kedvencei voltak, de Katalin is gyakran visel ilyen mintájú ruhadarabokat, többek között blúzokat is. Egy fekete alapon fehér vagy fehér alapon fekete pöttyös blúznak minden nő ruhatárában ott a helye, hiszen legyen szó akár hétköznapi, munkahelyi öltözködésről, akár különlegesebb alkalmakról, bármikor bevethető. Fekete nadrággal vagy szoknyával kombinálva visszafogottabb megjelenést kölcsönöz, viszont ha szeretnél kitűnni a tömegből, bátran kombináld élénk színű, például piros, vagy királykék darabokkal!

Katalin hercegné

Pöttyös (Fotó: Pool/Samir Hussein/WireImage)

Karakteres minták

Bár Katalin hercegné stílusa makulátlanul szofisztikált, azonban olykor ő is bevállal egy-egy intenzívebb színvilágú vagy mintázatú ruhadarabot, mint például ez a chevron-mintás blúz. Az ilyen és ehhez hasonló, karakteres, kissé retró hangulatú modellek viselésének esetében a főszabály, hogy hagyd őket érvényesülni az outfit „főszereplőjeként”, a szett többi eleme legyen semlegesebb, lehetőleg egyszínű holmi!

Katalin hercegné

Feltűnő minta (Fotó: Eddie Keogh-WPA Pool/Getty Images)

Katalin hercegné, a stílusikon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top