nlc.hu
Trend

Katalin hercegné ritkán hordott ruhái

5 ruhadarab, amit Katalin hercegné csak nagyon ritkán visel

Ezeket a ruhadarabokat csak elvétve láthatjuk Katalin hercegnén, most azonban épp ezeket a ritka alkalmakat idézzük fel.

A brit királyi család tagjaként Katalin hercegné öltözködésére is rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak. Bizonyos ruhadarabokat és kiegészítőket eleve tilos viselnie vagy csak speciális esetben teheti meg. A most következő öt holmira nem vonatkozik ugyan teljes tilalom, azonban mégis csak igen ritkán láthatjuk ilyenekben a hercegnét.

Narancssárga

Narancssárga színű öltözékben alig néhány alkalommal mutatkozott az elmúlt évtized folyamán, és akkor is általában a szín sötétebb, pirosba hajló árnyalatát viselte. Kivételes alkalom volt tehát, amikor az akkor épp első gyermekével várandós hercegné pasztell narancsszínű ruhában és kabátban jelent meg 2013-ban, Hampshire-ben. Narancssárgát egyébként a protokoll szerint máskor is viselhetne, azonban tény, hogy ez nem igazán az ő színe, ezzel pedig nyilvánvalóan a stylistja is pontosan tisztában van.

Katalin hercegné narancssárgában

Narancssárgában (Fotó Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Kék farmer

A hercegné ritkán hord nadrágot, farmert pláne, hagyományos, kék farmert pedig végképp csak elvétve láthatunk rajta. Jellemzően inkább csak akkor választja ezt a holmit, ha civilben vagy félcivilben látogat el valahová. Így tett például 2015 nyarán, amikor egy jótékonysági lovaspóló-mérkőzésen bukkant fel a királyi család több tagja társaságában, néhány héttel azután, hogy világra hozta második gyermekét, Sarolta hercegnőt. 

Katalin hercegné kék farmerban

Kék farmerban (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Vállvillantós ruha

A vállakat szabad hagyó holmik 2016-ban voltak eszelősen divatosak, ennek a trendnek pedig még Katalin hercegné sem tudott ellenállni. Egy díjátadón ő is egy ilyen szabású ruhában jelent meg, melyet Barbara Casasola olasz divattervező kollekciójából választott. Ugyanezt a ruhát egyébként tavaly júniusban egy gálára ismét felvette. Ezeken kívül az elmúlt évtized folyamán mindössze két további alkalommal fordult elő, hogy a hercegné hasonló vállmegoldással készült darabot viselt volna.

Katalin hercegné vállvillantós felsőben

Vállvillantósban (Fotó: Matt Dunham – Pool/Getty Images)

Sort

A sort tipikusan azok közé a ruhaneműk közé tartozik, melyeket az etikett értelmében csak indokolt esetben viselhetnek a királyi család nőtagjai. Ilyen eset volt tavaly a King’s Cup nevű vitorlásverseny, ahol Katalin nem csupán díjakat adott át, de maga is felszállt az egyik hajó fedélzetére, az öltözéke pedig pontosan ennek megfelelően sportos volt. Ez volt egyébként az első alkalom, hogy nyilvánosan sortot viselt azóta, hogy 2011-ben feleségül ment Vilmos herceghez, de az azt megelőző években sem túl gyakran mutatkozott ilyen holmiban.

Katalin hercegné sortban

Sortban (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Leopárdminta

A leopárdmintás, illetve általában az állatmintás darabok sem tartoznak Katalin kedvencei közé. Cambridge hercegnéjeként összesen három alkalommal viselt leopárdmintát. Legutóbb idén januárban, amikor egy korai fejlesztéssel kapcsolatos tanulmány egynapos promóciós turnéján vett részt. A pliszírozott szoknyát egyébként a Zarában vásárolta (akkoriban leárazva 2990 forintba került) és egyszerű, fekete garbóval, illetve csizmával kombinálta, így kifogástalanul elegáns volt benne. Sőt, az idei évben szerintünk ez volt az egyik legstílusosabb szettje.

Katalin hercegné leopárdmintásban

Leopárdmintásban (Fotó: Geoff Caddick – WPA POOL/Getty Images)

Királyi stílus:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top