nlc.hu
Trend

A leopárdminta viselése

Így hordd ízlésesen a leopárdmintát!

A leopárdminta sosem megy ki teljesen a divatból, a 2021/22-es őszi-téli szezonban azonban különösen előtérbe került ez a trend. Bár alapvetően nem mondható szolidnak, nagyon is lehet ízlésesen viselni. Mutatjuk, hogyan. 

Kiegészítőként

A leopárdminta akár csupán jelzésértékkel is megjelenhet az öltözékedben egy-egy kiegészítőn, például a táskádon, öveden, sáladon vagy akár a cipődön. Különösen mutatós megoldás lehet olyankor, ha a szett egyszínű – neutrális, vagy akár élénkebb – elemekből áll. A minta karaktert ad neki, ám ebben a formában mégsem lehet túl sok, így ez a lehető leginkább kockázatmentes viselési módja.

Leopárdmintás divat

Fotók: Getty Images

Bézs, barna, fekete

A természetest imitáló színvilágú leopárdmintának jól állnak a bézs, a barna, illetve a fekete kísérők. Abban az esetben, ha biztosra akarsz menni, egy öltözéken belül egy, vagy legfeljebb két – de megegyező – leopárdmintás darabot kombinálj fekete, barna vagy bézs árnyalatú, egyszínű ruhadarabokkal! Ha ezek ráadásul olyan alapdarabok, mint például egy sima garbó, kardigán vagy akár ballon- vagy bőrkabát, akkor az összeállítás garantáltan ízléses lesz.

Leopárdmintás divat

Fotók: Getty Images

Elegánsra szabva

Amennyiben a leopárdmintát nagyobb felületen, hangsúlyosabban szeretnéd viselni, arra figyelj, hogy az ilyen mintázatú holmik szabása letisztult és elegáns legyen és semmiképp ne mutasson túl sok csupasz testfelületet. Egy kifogástalanul szabott, leopárdmintás kosztüm vagy akár szoknya, a fentebb már említett, visszafogottabb alapdarabokkal kombinálva kifejezetten sikkes összhatást kelt.

Leopárdmintás divat

Fotók: Getty Images

Kabát

A leopárdmintás kabát igazi statement darab, az idei téli szezon egyik legnagyobb favoritja. Szuper választás egyszerűbb darabokból álló öltözékekhez, legyenek azok sportos, hétköznapi vagy akár alkalmi outfitek. Egészen biztosan nem lőhetsz mellé, ha semlegesebb árnyalatokkal párosítod, de persze élénk színekkel sem tilos.  

Leopárdmintás divat

Fotók: Getty Images

Játékosan

A leopárdminta nem csupán a valódihoz hasonló színvilágban, de  fantázia árnyalatokban is divatos. Az ilyen holmik a stílus játékosabb oldalát képviselik. Ezeket is jó irány lehet egyszínű alapdarabokkal kombinálni, ám ezek azok is, melyek jellegüknél fogva kiválóan elbírják a további feltűnőbb, élénk színű és/vagy akár más mintázatú ruhákat és kiegészítőket is. Az ilyen outfitek viselése azonban már „haladó szint”, inkább csak akkor vállad be őket, ha egyébként is extravagánsabb a stílusod.

Leopárdmintás divat

Fotók: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top