Trend

Kínában nyilvánosan megszégyenítik a pizsamásokat

Suzohu városvezetése térfigyelő kamerával készült képeket tesz fel az internetre azokról, akik „nem viselkednek elég civilizáltan”.

Suzhou városa nyilvánosan megszégyeníti a lakóit: utcai térfigyelő kamerás képeket raktak ki a netre többek között egy nőről, aki rózsaszín pizsamában ment le vásárolni – írja az Index. A fotón a nő nevét és személyes adatait is feltüntették.

Fotó: Unsplash

Az internetezőknek nem tetszett a város akciója, rengetegen fejezték ki nemtetszésüket a városvezetés felé. Tisztségviselők bocsánatot kértek, azt mondták, meg akarták óvni a civilizált városképet, ezért raktak ki hasonló képeket egy padon fekvő férfiról, és valakiről, aki szórólapokat osztott.

A városvezetés azzal indokolja a döntést, hogy beneveztek egy nemzeti civilizált város versenyre, és ki akarják nevelni a modortalan viselkedést a helyiekből. Tavaly 10 jüant (430 forintot) ajánlottak azoknak, akik civilizálatlan viselkedésről tanúskodó képeket osztanak meg a városvezetéssel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top