Trend

Down-szindrómás modellt imád a divatvilág

Nemcsak csodaszép nő, de sikeres üzletasszony is Sofía.

Nem titok, hogy a divatipar óriási nyomást gyakorol a nőkre. Sokáig tartotta magát az elvárás, hogy egy topmodell legyen nádszálvékony és magas, és lehetőleg közel tökéletes, de szerencsére ez a kép mostanában repedezni látszik. Mi is egyre többször írunk mindenféle súlycsoportból, korosztályból kikerülő szépségekről. És megesett már, hogy vitiligós vagy éppen Down-szindrómával élő szépség volt egy-egy történet főszereplője. Így van ez most is.

A Puerto Ricó-i szépség, Sofía Jirau modell és nem mellesleg sikeres üzletasszony az idei New York-i divathét sztárja volt.

Sofía down-szindrómás, de ez láthatólag nem akadályozza semmiben, valóságos energiabomba ő, aki imádja az életet. Saját divatmárkája is van, és a webshopjában minen, a telefontoktól a bögrén át a díszpárnáig. Üzletének az I love you nevet adta, ez ugyanis a kedvenc kifejezése, ami egy nagy örömkiáltás a részéről az egész világnak.

A lány küldetésének érzi, hogy inspiráljon mindenkit, aki olyan kromoszómákkal született, mint ő. És nagy álma, hogy találkozzon Jennifer Lopezzel.

Drukkolunk, Sofía!

 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top