Trend

Ritka betegsége miatt kifehéredik a fekete kutya

A vitiligo az állatoknál ritkább, mint az emberknél, ám előfordulhat, úgy, ahogy ennél a finn kutyánál is megtörtént.

Blaze, a Finnországban élő labrador eredetileg teljesen fekete volt, ám tavaly a gazdája észrevett egy fehér pöttyöt a 10 éves kutya fülén. Nem igazán törődött vele, ám a folt egyre nagyobb és nagyobb lett, majd az állat más testrészein is fehéredni kezdett a szőr.

Feketéből fokozatosan fehérre vált a szőre

Feketéből fokozatosan fehérre vált a szőre (Fotók: Instagram/Blaze the Dog)

Kiderült, hogy a kutyának vitiligója van, ezért veszíti el fekete színét. A vitiligo az emberknél a bőrön pigmenthiányos foltokat okoz, ilyen rendellenességgel él többek között Winnie Harlow topmodell is. Állatoknál a betegség jóval ritkábban, de azért előfordul és a szőrzet kifehéredésével jár.

Gazdája januárban Instagram-oldalt indított Blaze-nek, ahol dokumentálja, ahol a kutyus egyre fehérebb és fehérebb lesz. Az oldalt már több mint háromezren követik.

A vitiligo semmilyen más tünetet nem okoz, Blaze egyébként egészséges, nyitott és játékos kutya, akit a legkevésbé sem zavar, hogy megváltozik a színe.

via

Olvass még a vitiligóról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top