Trend

Rajzfilmhősök a pólón? – 4 trükk, amiktől nem lesz gyerekes a megjelenésed

A rajzfilmhősökkel díszített pólók nagyon cukik, de könnyen gyerekessé tehetik szerelésünket, amire felnőtt fejjel már nem biztos, hogy vágyunk. Szerencsére néhány trükkel egyszerűen alakíthatunk az összképen.

Bambi, Csipekrózsika, Demóna és Csőrike – csak néhány azon mesehősök közül, akik rajzait ott találjuk a divatmárkák aktuális, női póló kínálatában. Népszerűségüket akár magunkon is lemérhetjük, nosztalgikus hangulattól bódult gyermeki énünk egész zsigerből vonzódik a cuki mintákhoz, amit bizony nehéz a pizsamák, zoknik és más, a köz számára kevésbé látványos ruhaneműkre szorítani. Szerencsére erre nincs is szükség, ha tetszenek a rajzfilmhősös pólók nyugodtan hordjuk őket, csak arra figyeljünk, hogy megjelenésünk összehangban legyen életkorunkkal, legyen az bármennyi is 18 és 88 között. Ehhez adunk most néhány tippet, amiket felhasználva a saját stílusán belül mindenki megtalálhatja a módját kedvenc mesehőse büszke viselésének.

1. Blézer, ami megment

A rajzfilmhősös pólók legjobb barátja a blézer. Legyen bármilyen harsány vagy épp cukiskodó a pólónyomat, egy csapásra nőiessé válik a szett, ha egy színben passzoló blézerrel, hajtókás kabátkával, dzsekivel társítod. Anyagát tekintve bármi jöhet, ezt inkább az időjárás döntse el, ugyanis egy komolykodó tweed zakóval és egy lezser farmer változattal egyaránt jól mutatnak – a bőrdzsekiről már nem is szólva.

Casual szett rajzfilm mintás pólóval.

Casual szett rajzfilm mintás pólóval. (Fotó: Neil Mockford/GC Images)

Mivel pólód mintájától a szetted mindenképp hétköznapi irányba tolódik el, a blézer ezen a problémán is sokat segíthet, amihez aztán kedv és alkalom kérdése, mit húzunk a lábunkra: csinos magas sarkú cipőt vagy egy sportcipőt.

Blézerrel vagy blézer fazonú kabátkákkal gyorsan és egyszerűen komolyabbá tehetjük a vidám mintás pólóinkat.

Blézerrel vagy blézer fazonú kabátkákkal gyorsan és egyszerűen komolyabbá tehetjük a vidám mintás pólóinkat.

The Jetsons-mintás póló – House / Narancssárga blézer – Zara / Törtfehér, öves blézer – Tommy Hilfiger / Över farmerkabát – COS

2. Kombináld nőies darabokkal

A blézer is már erről szólt: a rajzfilm mintás felsőkhöz elkélnek a nőies darabok, ha szeretnénk egy kicsit jól öltözettebbek lenni egy mezei farmer-pólós kombónál. A szoknyák erre tökéletes megoldások, jöhet közülük szinte bármi, a tülltől a ceruzaszoknyán át a pliszírozott midiig, egyet kivéve: a mini szoknyákat ebből a körből inkább hagyjuk ki, azokkal furcsán Lolitás beütése lenne az összeállításunknak.

Miki egeres póló és pliszészoknya - nyerő kombináció.

Miki egeres póló és pliszészoknya – nyerő kombináció. (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

A mini szoknyák helyett válasszunk majd nyárra egy csinos sortot, szerencsére rengeteg nőies fazont találni most minden divatmárkánál. A klasszikus rövid sortok mellett visszatértek a bermuda sortok is, ha nem szereted a “feneked ki van” érzést, nézz szét közöttük, csak ne feledd, ezek optikailag rövidítik a lábakat, érdemes hozzájuk magas sarkú szandált vagy papucsot viselni.   

A razfilm mintás felsők cukiságát tompíthatod, ha nőies darabokat választasz hozzájuk.

A razfilm mintás felsők cukiságát tompíthatod, ha nőies darabokat választasz hozzájuk.

Csőrikés póló – Reserved / Sötétkék ceruzaszoknya – Orsay / Sarokpántos bőrszandál – Hazy/Fashion Days / Fűzöld sort – Zara / Sárga pliszírozott szoknya – H&M / Fehér sneaker – Tamaris/ecipo.hu

3. Figyelj a mintákra

Biztonsági szabály: ha a felsőd mintája látványos, a többi ruhád lehetőleg legyen színben hozzá passzoló, egyszínű. Mindezt nem csak a rajzfilmhősök jelenléte indokolhatja, bármilyen más, hangsúlyos minta esetén érdemes így eljárni, esetükben azonban hatványozottan igaz. Mivel egy rajzfilmfigura mindenki számára ismertebb, mint mondjuk egy virágmintás díszítés, feltűnőbb is, épp ezért semmi szükség rá, hogy embernagyságú őskáosz alakuljon ki a minták tobzódásától. Letisztultabb, és így felnőttessebb, ha mértéket tartunk a díszítettségben.

Irina Shayk szürke, Jerry egeres pulóverben és színben hozzá passzoló, mintás nadrágban.

Irina Shayk szürke, Jerry egeres pulóverben és színben hozzá passzoló, mintás nadrágban. (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Mindez fordítva is igaz: ha csak egy picike minta bújik meg a pulcsidon, mint Irina Shayk Jerry-je, nyugodtan válassz hozzá mintás nadrágot, szoknyát vagy egy blézert. Egy a fontos, hogy a színek passzoljanak egymáshoz, mi több, érdemes figyelni rá, hogy a minta színei is visszaköszönjenek a többi ruhán vagy kiegészítsék azt.

Ruháink kiválasztásánál ügyeljünk rá, hogy ne vigyük túlzásba a mintákat.

Ruháink kiválasztásánál ügyeljünk rá, hogy ne vigyük túlzásba a mintákat.

Miki egeres póló – Pull & Bear / Piros paperbag nadrág – Vero Moda / About You / Magas sarkú papucs – Zara / Miki egér fejes póló – H&M / Mintás nadrág – Nümph / About You / Magas sarkú szandál – Tamaris

4. Ha bizonytalan vagy, válaszd a minimált

Ha a fenti pólókat még most is túlzásnak érzed, mégis kacérkodsz a gondolattal, hogy a mesehősök ruhatáradban is helyet kapjanak, válaszd az egy színnel nyomott változatokat. Ha szimplán csak a rajzok körvonalai látszódnak a pólódon, mint Kylie Minogue esetén, sokkal letisztultabb hatású lesz, miközben játékosságát épp úgy megőrzi.      

Kylie Minogue fekete-fehér rajzfilm mintás pólóban.

Kylie Minogue fekete-fehér rajzfilm mintás pólóban. (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

A fehér alapon fekete mintás pólók igazi aduászok lehetnek, hiszen szinte minden színnel kombinálhatod őket, így ruhatárad jól kihasználható, kényelmes darabjai lehetnek. 

Az egy színnel nyomott minták visszafogottabb látványt nyújtanak.

Az egy színnel nyomott minták visszafogottabb látványt nyújtanak.

Micimackós póló – Reserved / Rózsaszín bő nadrág – H&M / Bőrszandál műbőr betétekkel – sixtyseven/Fashion Days / Farmer ceruzaszoknya – Levi’s/About You / Oversize sötétszürke farmer – Promod / Sárga bőrszandál – Mango

Érdekel a divat? Vannak még tippjeink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top