nlc.hu
Trend

Robotkutya biztat kézfertőtlenítésre a plázában

Robotkutya biztatja kézfertőtlenítésre a bevásárlóközpont látogatóit

Egy bangkoki bevásárlóközpontban robotkutya segítségével ösztönzik az embereket a koronavírus elleni védekezésre.

Robotkutya biztatja kézfertőtlenítésre egy bangkoki bevásárlóközpont látogatóit. A K9 nevet viselő négylábú robot izgatott kölyökkutyaként ugrál oda a vásárlókhoz, akik a hátán elhelyezett kézfertőtlenítő géllel bedörzsölhetik kezüket.

Eközben egy kevésbé rendhagyó robot, ROC megméri az elé állók testhőmérsékletét, a LISA nevű, ember alakú robot pedig képernyőjén információkat szolgáltat. Mindhárom robot 5G technológia segítségével működik.

robotkutya kézfertőtlenítő bangkok

Az 5G K9 nevű robotkutya kézfertőtlenítésre biztatja a látogatókat egy bangkoki bevásárlóközpontban 2020. június 4-én (Fotó: Mladen ANTONOV / AFP)

A vásárlók egy része szerint K9 aranyos, akadnak azonban olyanok is, akiket nem győzött meg a négylábú robot csontvázszerű dizájnja.

Thaiföldön június 30-ig rendkívüli állapot van érvényben a koronavírus-járvány miatt, a rendelkezés értelmében az országban tilos bármilyen nyilvános gyülekezés, éjszaka kijárási tilalom van. A kereskedelmi egységek, éttermek fokozatosan kinyithatnak, de be kell tartani a közösségi távolságtartás szabályait.

Thaiföldön a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma napról napra csökken a rendkívüli állapot március 26-i bevezetése óta. A délkelet-ázsiai országból eddig összesen 3101 fertőzöttet jelentettek, beleértve 58 halálesetet is.

(MTI)

Olvass még a járvány idején bevetett robotokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top