Trend

10 könnyű nyári hidratáló, ami nem krém

A hidratáló krémek szuper találmányok, mégis gyakran megesik, hogy a legkönnyedebb típust is nehéznek érezzük a nyári melegben. Mit tehetünk ilyenkor? Mutatjuk!

Nyáron, főként a zsíros és/vagy kombinált bőrűek, gyakran érezhetik úgy, mintha zacskót húztak volna a fejükre, annyira fullasztóvá válik a megszokott hidratáló krém a nagy melegben. Ez azonban nem feltétlenül a kozmetikum hibája, könnyen lehet, hogy szuper összetevőjű a termék, sőt, még az állaga is könnyed, géles, csak épp bőrünk még ennyit sem kíván. Ha ismerős a helyzet, elmondjuk, hogyan alakítsunk nyári arcápolási szokásainkon.

Az érzést, hogy a használt krémünk nehéz a bőrünknek, két tényező nagyban erősítheti:

  1. Ha a fényvédelemről külön, arcra való fényvédő formájában gondoskodunk, máris két réteg az, amit minden reggel felteszünk a bőrre. Mivel ma már a jobb fényvédők is tartalmaznak hidratáló összetevőket, akár azt is kipróbálhatjuk, elegendő-e bőrünk számára, ha nyáron csak a fényvédőt használjuk. Persze figyeljünk rá, ha a zsíros bőrtípusunk vízhiányos is, mindez kevés lehet számára, hogy ápoltságát megőrizze – ez esetben olvass tovább, lentebb megtalálod a megoldást.
  2. Ha sminkelsz is – gondolok itt elsősorban az alapozó használatára -, ez újabb plusz réteget jelent, ami egy idő után akkor is kicsilloghat, ha mattító hatású az alapozó, és soknak érezheted a rétegeket, ami akár három is lehet: hidratáló krém + fényvédő krém + alapozó. Gondold át, össze tudsz-e vonni elemeket, például úgy, hogy színezett fényvédőt vagy BB krémet használsz, ezzel is növelheted bőröd komfortérzetét.

Krémek helyett szérumok

A szérumok, vagyis a nagy koncentrációjú, célzott bőrápolók éven át segítségünkre lehetnek, ha valamilyen bőrproblémára keresünk megoldást, nyáron közülük a hidratáló szérumok azok, melyek különösen áldásosak. A szérumok ugyanis – az olajos szérumokat most ne vegyük ide – a krémeknél jóval könnyedebb állagúak, 2-3 cseppnyi mennyiség elég belőlük a teljes arcbőrre, így pillanatok alatt beszívódnak és nem képeznek érezhető, plusz réteget a bőrön.

Vízhiányos bőrűek számára különösen hasznosak a hialuronsavas szérumok, melyeket már egyre több márkánál megtalálunk, körülnézni pedig amiatt is érdemes, mert jó minőségű terméket már 2-3 ezer forintért is találunk, egyáltalán nem szükséges vagyonokat elkölteni rá.

A nyári melegben segítségünkre lehetnek a hidratáló szérumok, ápolják a bőrt, de nem nehezítik el azt.

A nyári melegben segítségünkre lehetnek a hidratáló szérumok, ápolják a bőrt, de nem nehezítik el azt.

A magyar fejlesztésű termék, a Geek & Gorgeous 101 HA 5 Light szérum a Krémmánia egyik legnépszerűbb hidratáló széruma, mely igazi minimalista formulájú, kombinált és zsíros bőrre kifejlesztett hialuronos készítmény. Illat- és színezékmentes, ötféle hialuront tartalmazó szérum, ami gyorsan beszívódik, a bőr nem lesz ragacsos tőle.

A dél-koreai bőrápolási rutin alapelemei a szérumok, természetes, hogy a hidratáló változatok sem hiányozhatnak, sőt, nagyon sokféle, nagyon jó termék közül válogathat, aki vonzódik a k-beauty világához. Közülük a Mizon Hyaluronic Acid 100 szérum egy itthon is jól ismert alternatíva, mely a Krémmánia oldalán is remek értékeléseket kapott már. A hidratáló összetevők mellett többféle gyulladáscsökkentő komponenst is tartalmaz.

Drogériás viszonylatban a Balea hidratáló szérum hialuronsavval készítmény is ígéretes lehetőség, kimondottan vízhiányos bőrre szánt termék, többféle hidratáló összetevővel és E-vitaminnal. Egyetlen hátránya, hogy illatanyagot tartalmaz, bár ettől függetlenül a Krémmániás értékelése nagyon jó.

A tudatos bőrápolók körében kult márka, a The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 széruma megkerülhetetlen alapdarab, ha kedvező áron keresünk szép összetevőlistával rendelkező terméket. Többféle hidratáló összetevőt tartalmaz, B5 provitaminnal gazdagított, és mentes minden bőrirritáló összetevőtől.  

Hidratáló esszenciák

Itthon méltatlanul kevés figyelmet kapnak a hidratáló esszenciák, pedig nagyon jó plusz nyújthatnak a bőrnek. Vizes állaguknak köszönhetően extra könnyed, villámgyorsan felszívódó kozmetikumok, ezért azoknak is kényelmes, akik többféle termékből állítják össze az arcápolási rutint, nyáron pedig akkor is jó szolgálatot tehetnek, ha csak egy, de jól hidratáló terméket szeretnénk használni.

Gyakran sorolják őket a tonikok közé, de semmiképp sem keverendők össze az arctisztító tonikokkal, azok hidratáló típusaihoz hasonlatosan vízmegkötő anyagokkal látják el a bőrt. A dél-koreai arcápolási márkák a téma igazi nagyágyúi, számos illatanyagmentes, alkoholmentes, nagyon szép INCI-vel rendelkező termék közül válogathatunk – és érdemes is válogatósnak lenni, elvvégre a bőrünkre kenjük, amit megveszünk.

hidratáló esszenciák

A k-beauty márkák kínálatában különösen sok hidratáló esszenciát találunk.

A Krémmánián is az egyik legnépszerűbb hidratáló esszencia a COSRX Hyaluronic Acid Hydra Power Essence, vízhiányos bőrűektől nagyon sok jó értékelést kapott már. Gyorsan felszívódó, könnyed készítmény, minimalista, de annál jobb formulával.

Az Isntree Hyaluronic Acid Water Essence bár a szérumok pipettás kiszerelését kapta, funkcióját tekintve esszenciáról van szó, mely nyolcféle, különböző molekulatömegű hialuront tartalmaz, aminek köszönhetően a bőr alaposabb, mélyebb hidratálást kap. Tejszerűen fehér színű, a víznél valamelyest sűrűbb állagú készítmény.

A Tia’m Snail & Azulene Water Essence igazi csemege azoknak, akik valami extrára vágynak, az esszencia ugyanis 87 százalékban csiganyákot tartalmaz, ami roppant népszerű k-beauty berkekben, köszönhetően annak, hogy úgy tartják, serkenti a kollagén és elasztin rostok termelését, képes javítani a bőr természetes vízfelvevő és -megtartó képességét, és valószínűsíthetően lokális sebgyógyító hatása is van. Igaz, hozzátennénk, mindezeket vaskos kutatási anyagok még nem erősítették meg. Ettől függetlenül a Tia’m esszenciája szinte kiváló értékeléseket gyűjtött be eddig a Krémmánián, pattanásos bőrűek kimondottan kedvelték.

Hidratáló arcpermetek, mistek

Nem csak a reggeli arcápolási rutin részévé válhatnak a tikkasztó nyári napokon, de a napközbeni, egyszerű bőrhidratálást segíthetik a hidratáló permetek, melyek jóval többek annál, mint hogy szimplán vizet porlasztanak bőrünkre. Nem csak hidratáló összetevőket, de a bőr számára hasznos antioxidánsokat is tartalmaznak, melyekről érdemes tudni, hogy a fényvédők hatását is felerősítik, amire bizony a tűző napon még inkább szükségünk van.

hidratáló arcpermetek

Jóval többek, mint porlasztott víz – hidratáló arcpermetek

A hidratáló hatású Eucerin Hyaluron spray az ígéretek szerint hosszan tartó frissítést nyújt az arcbőrnek, miközben panthenol tartalmának köszönhetően enyhe bőrnyugtató hatása is van. Illatmentes, így minden bőrtípus számára megfelelő lehet, hagyományos spray kialakítása praktikussá teszi használatát, a folyadékot megfelelően porlasztja hozzá, hogy gyorsan felszívódjon a bőrbe.

A Niod Superoxide Dismutase Saccharide Mist valójában jóval több, mint hidratáló arcpermet. Tele van antioxidánsokkal, kivételesen magas az úgynevezett Superoxide Dismutase tartalma, mely erősíti a bőr természetes antioxidáns védőrendszerét, segíti a bőr vízmegtartó képességét, így vízhiányos bőrűeknek nagy segítség, ráadásul bőrnyugtató hatással is rendelkezik.

Nagyon jó értékelésű a Krémmánián a Nu Skin NaPCA Moisture Mist is, ami egyáltalán nem csoda, ha az összetevőit nézzük. Nyolc különböző hidratáló összetevőt, niacinamide-ot, gyulladáscsökkentő aloe verát is tartalmaz, nagyon jól frissít, könnyed, gyorsan felszívódik. Smink alatt és fölött is működik, és még érzékeny bőrűek számára is megfelelő lehet.

Bőrprobléma? Nem probléma!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top