nlc.hu
Trend

Strandkendő

Ezernyi lehetőség egy darabka textilben – így viseld a strandkendőt

Ha te is szeretsz nyaraláskor színes strandkendőt viselni, és kíváncsi vagy, hányféle módon lehet megkötni azt, akkor figyelj!

Ha szavaznunk kellene a legsokoldalúbb strandviselet címre, akkor egész biztosan a lenge strandkendőt, más néven szarongot választanánk. Mindegy, hogy a világ melyik szegletében nyaralsz, egész biztos, hogy a strandon lehet kapni rengeteg színes és puha strandkendőt, ami amellett, hogy szépséges, és mindig az adott nyaralásra fog majd emlékeztetni, ha helyben vásárolod, ráadásul kényelmes ruhává, szoknyává vagy felsőrésszé alakítható pár mozdulattal.

És van még egy jó tulajdonsága: ha nem szeretsz egy szál bikiniben járni-kelni a strandon, mert mondjuk nem érzed magad komfortosan ennyire pőrén, akkor az áldott strandkendőbe bármikor bebugyolálhatod magad, akkor is, ha csak egy cső főtt kukoricáért szaladsz el a büfébe, akkor meg főleg, ha inkább beülnétek valahova vacsorázni. Egy kellemes tengerparti nyaraláson mondhatjuk, hogy a fürdőruha mellett a strandkendő a nők leggyakoribb viselete, ha végig jó az idő, simán elvan benne az ember egész nap. Egyszerre vékony, puha és szexi.

Maxiruhaként a legegyszerűbb felvenni:

De lehet belőle rafinált kis felső:

Miniszoknyaként is megállja a helyét:

Ebben a videóban pedig nem kevesebb, mint 33 módja látható a strandkendő viselésének. Ha csak hetet megtanulsz közülük, akkor is minden nap másképp hordhatod majd a kendődet a nyaralás alatt.

Tudtad?

A szarong a Maláj-szigetvilágban és a Csendes-óceáni szigeteken férfiak és nők által is viselt, könnyű textilből – selyemből, pamutból vagy szintetikus anyagból készült ruhadarab. Általában 3,5-4,5 méter hosszú, színe élénk. Ezt a varratlan ruhát tradicionálisan az alsótest köré csavarva viselik: az anyagot a csípőn ráncba szedve betűrik vagy megkötik.

Forrás: Terebess Ázsia Lexikon

 

A nyári divat kapcsán itt is sok ötletet találsz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top