nlc.hu
Trend

Lee Radziwill élete

Jackie Kennedy húga, Lee Radziwill, aki rendezőt, hotelmágnást és lengyel herceget is szeretett

Bár Lee Radziwill jóval kevésbé volt ismert, mint a nővére, szépségben és stílusérzékben a legkevésbé sem maradt el Jackie Kennedytől. És a szerelmi élete is színes volt...

Jackie Kennedy húga, Lee Radziwill – leánykori nevén Caroline Lee Bouvier – 1933-ban , New Yorkban született III. John Vernou Bouvier és Janet Norton Lee második leányaként.

Először 1953-ban ment férjhez, Michael Temple Canfield-hez, tőle azonban 1959-ben elvált. Még ugyanabban az évben házasságot között Stanisław Albrecht Radziwill lengyel herceggel, akinek két gyermeket szült.  

A hatvanas években megpróbált színésznőként karriert építeni: színpadon, illetve tévéfilmekben szerepelt, amit akkoriban nagy figyelem övezett, ám alakításait a kritika többnyire lehúzta.

Lee Radziwill

Lee Radziwill (Getty Images)

Nővérével és annak férjével, John F. Kennedy elnökkel szoros kapcsolatot ápolt, gyakori vendége volt a Fehér Háznak is. Rengeteget utaztak együtt és az ünnepeket is közösen töltötték Palm Beach-en, Kennedy elnök volt a keresztapja Radziwill lányának. Lee gyakran segédkezett Jackie öltözékeinek összeválogatásában is.

Az 1963-os merényletet követően aztán a testvérek között megromlott a viszony. Radziwill attól tartott, hogy nővére hírneve beárnyékolja az övét. Amikor aztán Aristotle Onassis 1968-ban feleségül vette Jackie-t, Lee végképp megharagudott rá, korábban ugyanis maga is fontolgatta, hogy hozzámegy a görög milliárdoshoz, erről azonban épp a nővére beszélte le. Sosem bocsátott meg neki.

A hetvenes években egy ideig belsőépítészként dolgozott, ügyfelei a legtehetősebb körökből kerültek ki. Stílusát nagyban befolyásolta a Lorenzo Mongiardino olasz díszlettervezővel való közös munkája, aki a saját, londoni házát, valamint buckinghamshire-i kúriáját is dekorálta.

1962-ben
Megnézem
Összes kép (9)

 

1974-ban a második férjétől is elvált, majd 1979-ben eljegyezte Newton Cope kaliforniai hotelmágnás, az esküvőt azonban mindössze öt perccel a ceremónia kezdete előtt lefújták. 1988-ban feleségül ment Hertbert Ross rendező-koreográfushoz, akitől 2001-ben vált el.

Gyakran mutatkozott hírességek, így többek között Truman Capote vagy a The Rolling Stones társaságában. Nővéréhez hasonló módon igen kifinomult stílusérzékkel rendelkezett, ruhatárát mindenkor a legnagyobb divattervezők kreációiból állította össze. A divathetek és gálák rendszeres résztvevője volt évtizedeken át. 1996-ban a Vanity Fair magazin beválasztotta a Legjobban Öltözött Hírességek Csarnokába, 2013-ban pedig a Guardian az 50 legjobban öltözött 50 év feletti ember közé sorolta.

2019 februárjában, 85 éves korában hunyt el.

Ők is örök másodikok voltak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top