Trend

Lenvászon ruhák – Így hordd a nyár divatkedvencét

Ha a nyári divatról van szó, a lenvászon ruhák megkerülhetetleneknek számítanak. Néha azonban velük is mellé lehet nyúlni, nem minden fazonhoz illik ez a könnyed, természetes anyag.

Nagy kedvencek a lenvászon ruhák, hisz szuperül szellőznek, a természetes anyag jó érzés a bőrnek, mindez pedig ideális nyári viseletté koronázza őket. Ha te is szívesen levadásznál néhány akciós darabot, csak rajta, néhány dologra azonban érdemes figyelni a vásárlásnál.

Minden kényelmi faktor mellett a lenvászon ruhák az idegeinkre is mehetnek, tekintettel arra, hogy nyúlnak. Ez nem anyaghiba, sokkal inkább tulajdonság, amit a megszöksz vagy megszoksz elve alapján érdemes kezelni.

  • A lenvászon nadrág hajlamos akár egy fél számot is nyúlni a viseléstől, éppen annyit, hogy alakkövető darabokat semmiképp se ebből az anyagból válasszunk. Ha zavar, hogy lezserkedik a nadrág, hagyd, a derékrészt pedig kétszer is ellenőrizd, hogy ne csússzon le rólad. Cserébe jól tud működni a culotte, palazzo vagy akár paperbag fazonokkal, és általában bármilyen típussal, melyet az anyag laza esése határoz meg.
  • Blúzokból is a casual stílusba illő, hétköznapi darabokat válasszuk, amiknél maximum a divat határozza meg, betűrve kell-e viselni, nem a csinossága.

Tippek lenvászon nadrág viseléséhez:

A blúzsorshoz (is) kapcsolódik másik tulajdonsága: a lenvászon ruhák rettenetesen gyűrődnek. Hiába vasalod ki tökéletesre, öt perc autókázástól is ráncok rögzülnek bele, ezért elegáns szetteket, vagy legalábbis olyat, melyet elegáns helyre, eseményre vennél fel, kizárólag lenvászon anyagból ne válassz. Sokkal inkább casual szereléseket állíts össze, hétköznapi rohangálósat, kényelmes munkahelyit, vagy olyat, ami szuper egy nyáresti kerti partira, nyaralásra.

csíkos lenvászon ruha street style 11
Megnézem
Összes kép (3)

Pedzegettem már a munkahelyet, igen, ha a dress code szemet huny az esetleges gyűrődések felett, működhet ingruhaként, bővebb szabású blézerként, vagy akár nadrágkosztümös szettként is, ilyen esetekben azonban érdemes hozzá magassarkút húzni, egy csinosabb táskát, néhány elegáns ékszert választani, hogy a lehetőségekhez képest az elegáns irányba toljuk az összképet. 

lenvászon nadrágos szett street style
Megnézem
Összes kép (3)

A gyűrődések azonban egy jó szabástól még nem fognak köddé válni, így mindenképp mérlegeljük: illik-e hozzánk ez a fajta hanyag elegancia, vagy folyamatosan simítgatnánk csak magunkon a ruhánkat.

Boltmustra – Lenvászon ruhák

Aranyhatású lenvászon nadrág - Massimo Dutti
Megnézem
Összes kép (10)

Színekre fel!

A történet itt még nem ér véget, lenvászon ruhákat nem csak a barna-bézs színskálán találunk, ez pedig azok számára örömteli hír lehet, akiket sápasztanak a natúr, földszínű árnyalatok. Az ő figyelmüket hívnám fel a piros, fekete, vagy épp kanárisárga ruhákra, rengeteg lehetőség közül válogathatunk, ezért tegyünk is magunknak egy szívességet és legyünk finnyásak: olyan ruhát vegyünk csak meg, ami minden szempontból passzol hozzánk. Egyébiránt akkor is, ha nem lenvászon.

lenvászon bermuda és blézer street style
Megnézem
Összes kép (3)

A színek tekintetében fast fashion szinten is igazán kitettek magukért a márkák, határozottan széles a választék, akár neonsárga szoknyát is vehetünk magunknak – mindjárt mutatjuk is -, de szerencsére mellette a visszafogottabb változatokból sincs hiány.

Boltmustra – Színes lenvászon ruhák

Piros ruha len és pamut keverékéből - Reserved
Megnézem
Összes kép (10)

Még több nyári divat

lenvászon ruhák nyári divat

A nyár kedvencei a lenvászon ruhák (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top