nlc.hu
Trend

Így fedezték fel a leghíresebb szupermodelleket

A McDonald’s-ban evett, amikor felfigyeltek rá, ma már az egyik legismertebb topmodell

Tudtad, hogyan indult Cindy Crawford, Linda Evangelista vagy épp Gigi Hadid karrierje?

Cindy Crawford

Cindy Crawford egy Illinois állambeli kisvárosban, DeKalbban élt, amikor egy helyi fotós Roger Legel készített róla néhány képet egy főiskolai magazin számára. A fotózás Crawford középiskolai barátjának hátsó kertjében, egy medence partján zajlott. A fotós ezek után bátorította a 16 éves lányt, hogy utazzon Chicagóba és jelentkezzen modellügynökségeknél. Bár a szülei nagyon féltették a modellszakmától, Cindy végül elment és megpróbálta. Hamarosan az Elite modellügynökség szerződtette, majd elkészültek róla az első katalógusfotók…

Cindy Crawford

Cindy Crawford a kilencvenes években (Foto: PL Gould/IMAGES/Getty Images)

Gisele Bündchen

Gisele Bündchen 14 évesen Sao Paolo egyik plázájában épp a McDonald’s-ban evett, amikor felfigyelt rá egy modellügynökség embere. A tinilány több helyi modellversenyen is elindult, majd ezekről küldték tovább New Yorkba, illetve Európába. 16 évesen már az Oscar de la Renta bemutatóján dolgozott, majd  a következő évben az Alexander McQueen, a Dolce & Gabbana és Versace kifutói következtek.

Gisele Bündchen

Gisele Bündchen pályája elején (Fotó: Eric Robert/Sygma/Sygma via Getty Images)

Naomi Campbell

Naomi Campbell már 7 évesen szerepelt Bob Marley Is This Love című dalának videoklipjében, ám a modellkarrierje néhány évvel később indult. 15 évesen, iskolai egyenruhában sétálgatott a londoni Covent Gardenben, amikor Beth Boldt, a Synchro modellügynökség vezetője felfigyelt rá. Még a 16-ot sem töltötte be, amikor már az Elle címlapján szerepelt, majd 1987-ben a brit Vogue is címoldalra tette. Egy évvel később első fekete modellként kapott lehetőséget a francia Vogue címlapján.

Naomi Campbell, 1992 ( (Fotó: Chris Grieve/Mirrorpix/Getty Images)

Naomi Campbell, 1992 ( (Fotó: Chris Grieve/Mirrorpix/Getty Images)

Kate Moss

A 14 éves Kate Moss az édesapjával várt a gépére a New York-i JFK repülőtéren, amikor a velük egy járaton utazó, neves modellügynök, Sarah Doukas felfigyelt rá. A gépen aztán, amint lehetett, meg is szólította a tinilányt és édesapját. Mivel az apa már látta Doukast a tévében, ezért megbízott benne, másnap pedig Kate szkepikus édesanyját is meggyőzték, így Moss leszerződhetett a Storm modellügynökséghez.

Kate Moss 1990-ben (Fotó: PL Gould/IMAGES/Getty Images)

Kate Moss 1990-ben (Fotó: PL Gould/IMAGES/Getty Images)

Gigi Hadid

Gigi Hadid szinte beleszületett a modellszakmába, hiszen az édesanyja, Yolanda is modellkedett. Mindössze 2 éves volt, amikor a Guess társalapítója, Paul Marciano felfigyelt rá és szerepeltette és Baby Guess kampányában. Gigi modellkarrierje azonban igazán tinédzserként indult be, miután 2013-ban szerződést kötött az IMG ügynökséggel. Az első jelentős munkája a  Harper’s Bazaar magazin 2014 decemberi számának egyik divatanyaga volt.

Gigi Hadid a kifutón

Gigi Hadid a kifutón (Fotó: Jacopo Raule/Getty Images)

Linda Evangelista

Linda Evangelista 16 éves volt, amikor az édesanyja befizette egy modelltanfolyamra szülővárosában, a kanadai St. Catharinesben. A kurzuson figyelt fel rá egy japán modellügynökség, akiknek az invitálására Japánba utazott modellkedni. A fotózásokon azonban rögtön vetkőztetni akarták, amibe a fiatal lány nem ment bele. Két nappal később a kanadai nagykövetség segítségével utazott haza. Már fel akarta adni a modellkedéssel kapcsolatos terveit, amikor az ügynöksége javasolta, hogy induljon el a Miss Teen Niagara szépségversenyen, ahonnan végül elindult a karrierje.

Linda Evangelista

Linda Evangelista 1989-ben (Fotó: PL Gould/IMAGES/Getty Images)

Cara Delevingne

Cara Delevingne ötéves kora óta a legjobb barátnője volt Sarah Doukas – a Storm modellügynökség vezérigazgatója – lányának, Genevieve Garnernek. Sarah egyszer bement az iskolájukba, ahol Gen bemutatta neki Carát. Bár sosem tervezte, hogy modell lesz, ráadásul a szemöldökét is utálta, Delevingne végül 2009-ben leszerződött a Stormmal és 18 évesen már a Burberry kampányában szerepelt.

Cara Delevingne

Cara Delevingne a Burberry kifutóján (Fotó: Ian Gavan/Getty Images)

Miranda Kerr

Miranda Kerr mindössze 13 éves volt, amikor megyerte az ausztrál Dolly magazin modellversenyét. Brisbanebe költözött, ahol befejezte az iskolát, majd a Billabong márka modellje lett. 2004-ben szerződést kapott a NEXT modellügynökségtől, feltűnt a Maybelline kampányában, később pedig ő lett a Victoria’s Secret első ausztrál angyala.

Miranda Kerr 2005-ben (Fotó: Mark Nolan/Getty Images)

Miranda Kerr 2005-ben (Fotó: Mark Nolan/Getty Images)

Olvass még a szupermodellekről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top