Trend

Hajápolási tippek nyárra, hogy frizurád se szenvedjen a hőségben

Viszlát sprőd nyári lobonc, helló ragyogón libbenő frizura!

Hogy miért fontos bőrünknek a fényvédelem, jó pár cikkben kiveséztük már, arról azonban méltatlanul kevés szó esett, mi a helyzet a nyári hajápolással. Hisz frizuránk is igényli a törődést, az UV-sugárzás épp úgy éri mint bőrünket, ráadásul a strandolások alkalmával még a klóros vagy sós víz hatásaival is meg kell küzdenie. Mit használjunk a nyári hónapokban? Németh Lívia Liza fodrász nyújt benne segítséget, hajápolási tippjei mellé pedig összegyűjtöttünk néhány nyárbarát hajápolót is, sampontól az UV-védelmet nyújtó spray-ig mindent.

Szerencsére nem nagy ördöngösség a nyári hajápolás, mindössze 1-2 jól megválasztott hajápolóra van szükség, olyanokra, amik egy részét nagy valószínűséggel már most is használsz, csak lehet, hogy más típust vagy más módon. Az alapvető tudnivalók dióhéjban a következők:

Hidratáld a hajadat

Válassz hidratáló sampont és balzsamot, vagy még jobb, ha hajmaszkot használsz, azok még koncentráltabban tartalmazzák a haj számára szükséges ápoló összetevőket. Nyaralásra is vidd magaddal a hajpakolást, mivel ilyenkor fokozottabb igénybevételnek van kitéve a hajad, kétnaponta is nyugodtan alkalmazd.

Nyári hajápolás: samponok és balzsamok

Nyári hajápolás: samponok és balzsamok

HIF Hydration Support Cleansing Conditioner – Itthon méltánytalanul kevéssé ismert hajápoló, mely nem tartalmazza a megszokott, erős tisztítószereket. Szilikonmentes, egzotikus olajakkal, hialuronsavval gazdagított formulájú, kiadós hajsampon.

Lush Blousey Sampon – Tégelyes kiszerelésű, sűrű állagú, mégis jól habzó, erősen hidratáló sampon, amit last minute még elcsíphetünk. Nedvességgel tölti fel a hajat, puhítja, táplálja azt. Festett hajra is használható, a károsodott haj jó barátja.

Tresemmé Biotin + Repair 7 Hajpakolás: Károsodott hajra kifejlesztett pakolás, a hozzá tartozó samponnal és balzsammal egyetemben a Krémmánián a márka legjobb értékelésű hajápolói. Véleményezőik szerint a haj könnyen kifésülhető, puhább, ápoltabb lesz tőlük. 

Phi B1 Hajápoló Balzsam – Magyar márka natúrkozmetikuma argánolajjal, ápolja a töredezett hajvégeket, kifésülhetőbbé teszi a hajat, mely a Krémmániás visszajelzések alapján látványosan egészségesebb lesz használatától.

Óvatosan a hajformázó készülékekkel!

Tedd félre a hajformázó készülékeket és hajszárítódat is alacsonyabb hőfokon használd – de használd, pláne ha sok a hajad, máskülönben könnyen befülledhet a hajtömeg, fejbőrödön korpásodás alakulhat ki. Hővédő készítményeket azonban semmiképp se felejtsd el használni, minek gyötörnéd még pluszban is hajadat? “Ne keverjük össze őket az UV-védelmet nyújtó készítményekkel, a hővédő spray-k nem segítik a strandon a hajápolást.” – hívja fel a figyelmet rá a fodrász.

Nyári hajápolás: hővédők

Nyári hajápolás: hővédők

Avon Advance Techniqes Hővédő hajformázó spray – Kellemes illatú készítmény, mely csökkenti a haj nedvességvesztését, egyúttal megkönnyíti annak formázását. Nem csak hajformázás, hajszárítás előtt is érdemes használni.

Matrix Total Results Sleek Iron Smoother – Akár 232 °C hőmérsékleten is védelmet nyújtó, professzionális párataszító hővédő spray, mely simító hatással is rendelkezik. 

Syoss Keratin Heat Hővédő Hajformázó Spray – Drogériás viszonylatban a Krémmániások egyik nagy kedvence, 230°C-ig véd a hajszárító, a hajgöndörítő és a hajkiegyenesítő hőjétől.

Balea Blow Dry Hajformázó Hővédő Spray – Hajformázás, hajszárítás közben csökkenti az elektrosztatikus hatást. Hidratáló betaint, valamint panthenolt is tartalmaz, illata kellemes, édeskés.

A gubanc nyáron sem barát

Próbálj ki valamilyen kifésülő spray-t, főként ha hosszú, gubancolódásra hajlamos a hajad, segítségével sokkal kezelhetőbb lesz és a fésű sem fogja kíméletlenül tépni. Ezek a készítmények ráadásul hajápoló összetevőket is tartalmaznak, így plusz tuningot adnak a hajnak, hogy jobban viselje a tűző napot. “Strandolás előtt ha jó befújod vele a hajadat, kevésbé fogja kikezdeni a hajszálakat a sós víz vagy a strandok tisztítószeres vize. Főként a vöröses hajúak számára lehet segítség – festett szín esetén kiemelten-, ezeken látszik ugyanis leginkább a károsodás.”

Nyári hajápolás: kifésülő spray

Nyári hajápolás: kifésülő spray

Kérastase Discipline Fluidissime – Párataszító professzionális hajápoló, mely nem csak megkönnyíti a kifésülést, de hidratálja és a hajszárítás közben magas hőmérséklettől is óvja a hajszálakat.

Gliss Kur Supreme Length Spray Balzsam – Többféle spray balzsamot is találunk a márkánál, közülük ez a pink flakonos a hosszú haj kifésülhetőségét is segíti. Erősíti, táplálja a hajszálakat, illata kellemes, virágos.

Authentic Beauty Concept Hydrate Lotion – Hidratáló, kiöblítést nem igénylő, professzionális krémbalzsam, mely a nedves hajra téve segíti annak kifésülhetőségét is.

Balea Little Princess Fésülést könnyítő spray – Ha nehezen fésülhető a hajad, a gyerekrészlegen is érdemes szétnézni, számos gubancoldó készítményt találhatunk, melyek szuper illatúak és a Krémmániás anyukák visszajelzései alapján hatékonyak is. Ilyen ez a drogériás, jó áras termék is. 

UV-védelmet a hajnak is!

Itthon érdekes módon nem nagy divat az UV-sugárzás ellen védeni a hajat, pedig ha sok időt tartózkodunk a napon, hajunk is károsodik az erős sugárzástól. Egy szalmakalap persze praktikusan megoldja a dolgokat, de használhatunk UV-védelemmel ellátott hajspray-ket is. “Ezeket egyszerűen megfogalmazva úgy használjuk, mint a hajfény spray-ket, vagyis ne alulra fújjuk, hanem a hajtömeg felső részére, melyet közvetlenül ér a nap. – javasolja a fodrász –  A teljes hajhosszra vigyük fel, egészen a hajvégekig.” 

Nyári hajápolás: uv-védelmet nyújtó spray-k

Nyári hajápolás: uv-védelmet nyújtó spray-k

Kérastase Soleil Huile Sirène – A professzionális márka hidratáló kétfázisú olajos permete nem csak UV-szűrővel ellátott, de egy kis vízparti hajformázást is  beiktathatunk segítségével: a csapzott, vizes tincsekből laza beach hatású frizura készíthető.

L’Oréal Professionnel Serie Expert Solar Sublime – a spray kiszerelésű hajápolót direkt a napsugárzás miatt károsodott hajra fejlesztették ki, UV-szűrőt tartalmaz és hidratálja a hajszálakat.

Revlon Uniq One All In One Hajápoló – Kimosást nem igénylő hajspray-maszk, mely nem csak az UV-sugárzással szemben védi a hajat, de általános hajápolóként is remeket. Fényt és simaságot ad a hajnak, ápolja a száraz töredezett hajszálakat és hővédőként is remekel.

Balea Professional napvédő hajspray – UV-védelemmel ellátott hajápoló, ami segít megőrizni a haj hidratáltságát. Formulája kiöblítést nem igényel, védelmet nyújt a sós és klóros víz okozta kiszáradástól.

Ápolás a hajvégeken

A hajvégápolókról nyáron se feledkezzünk meg, strandolós napokon, hajmosást követően pláne dolgozzunk el egy pici mennyiséget a hajvégekre, hogy ne legyen száraz, sprőd érzetű. Sőt, akár a vízpartra is magunkkal is vihetjük őket: “Fürdőzés után pici samponnal öblítsük ki a klóros vagy sós vizet hajunkból, a sima víz ugyanis nem fogja megfelelően eltávolítai belőle ezeket a szennyeződéseket, majd tegyünk 1-2 pumpálásnyit a hajvégekre. Figyeljünk rá, hogy ezek koncentrátumok, a kevesebb több!” 

nyári hajápolás hajvégápolók

Nyári hajápolás: hajvégápolók

Avon Advance Techniqes Hajvégápoló szérum – A Krémmánia eddigi legtöbb értékelést begyűjtő hajvégápolója, melyből két pumpálásnyit elég eloszlatni a hajon, hogy az simább, fényesebb legyen. Nedves és száraz hajon is használhatjuk.

Helia-D Regenero Hajvégápoló Szérum – Nagyon jó értékeléssekkel büszkélkedik ez az ápoló készítmény, melybe argán, jojoba, és répa olaj is került, mégsem nehezíti el a hajszálakat, az illata pedig nagyon kellemes.

Dove Regenerate Nourishment Hajápoló Szérum –  Nem csak azonnali fényt és puhaságot ad a hajnak, de állapotát is javítja, köszönhetően kókuszolaj, napraforgóolaj és édes mandulaolaj tartalmának.

Gliss Kur Tápláló Olaj Folyékony Hajvégápoló – Kifejezetten a hosszú, károsodott végű hajra ajánlott készítmény keratinnal és többféle növényi olajjal, melyektől nem csak fényesebb, de rugalmasabb is lesz a haj. Kiszerelése praktikus, táskában cipelős.

Szép hajból szép frizura:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.