Trend

Videóival is bizonyítjuk: eljött a francia bubi ideje

Az erőlködésmentes elegancia sikkesen elkapta és jól összeborzolta a rövid hajat - ebből lett a francia bubifrizura, mi pedig imádjuk!

A franciásan sikkes bubifrizura nem hivatalos nagykövete egész biztosan Audrey Tatou, szinte hihetetlen, hogy csaknem húsz éve ismerhette meg a világ az által eljátszott Amélie-t, akinek rövidke bubifrizurája egy csapásra trendet teremtett. Igaz, azóta a frizuradivat megtett már néhány kört, most úgy tűnik, ismét visszajutott a 2001-es filmkockák mesevilágához: a rövid, lazán hullámos bubifrizura ugyanis a nyár kedvence lett.

Hajtrend - Francia bubi frizura

Hajtrend – Francia bubi frizura (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Népszerűsége várható volt, mikor múlt év végén Kaia Gerber rövidke, hullámos bubifrizurára váltott, egy csapásra a figyelem középpontjába került a laza hatású frizura. És milyen a francia bubi? Fülig, vagy fül alá, nagyjából az állkapocscsontig érő és enyhén hullámos, épp csak annyira, hogy az ne legyen mesterkélt. Lehet frufrus vagy anélküli, mindkét változatban népszerű. Láthattuk a stílust a tavaszi-nyári trendek divatbemutatóin is, készülhettek hátrafésült és klasszikus, középen elválasztott fazonnal, egy volt a fontos: a természetes hatás.  

Francia bubifrizura a kifutókról:

francia bubi frizura Etro
Megnézem
Összes kép (4)

A frizura lelke a lazaság, a franciása rendezetlen, pimasz kis tincsek, de ne legyünk naívak: komoly meló van a szélfútta hatásban, a francia nőkre jellemző, erőlködésmentesen sikkes megjelenésben. Éppn ezért érdemes Németh Lívia Liza fodrász javaslatait megfogadni: “Nagyon szeretek erre a célra göndörítő hatású termékeket, például hajhabot használni, amiből egészen kevés is elegendő, hogy a megfelelő hatást elérjük. Ettől nem lesz göndör a haj, azonban egy könnyed esést és pont azt a rugalmas tartást adja, amire szükség van. Hajszárítás során, félszáraz hajra tegyük rá a habot. – javasolja a fodrász. –  A haj tövét mindig emeljük meg szárításkor, a már emlegetett könnyed esést ezzel szépen hangsúlyozni tudjuk, az enyhe hullámoknak a formáját pedig sütővassal vagy körkefével adhatjuk meg, majd ujjainkkal lazán rázzuk szét őket. Párás időben egy kevés hajlakk segíthet megőrizni frizuránk tartását, de ne feledjük, lényege a lazaság, semmiképp se essünk túlzásba használatával. Ami még jó szolgálatot tehet, az a hajvégápoló, ezekkel a termékekkel ugyanis aként tarthatjuk egybe a tincseket, hogy a természetes hatás is megmaradjon – ennél a frizuránál sokkal szerencsésebb ezt használni, mint waxot vagy zselét.”

Így készül a francia bubifrizura

Addig is, míg fodrászod ollói közé kerülsz, jöjjön inspirációul néhány fotó a franciásan laza bubifrizuráról.

Ha nem bubi, akkor mi?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top