Trend

10 villámgyors frizura, amikhez csak egy sál kell

Mutatunk tíz frizuratippet, melyeket ti is megvalósíthattok, ha van otthon egy selyemsálatok.

Mindegy, hogy copfba vagy kontyba szeretjük fogni frizuránkat, könnyen feldobhatjuk kedvenc hajviseletünket, ha kéznél van egy szép selyemsál. Sőt, még a rövid hajúak is hasznát vehetik pár, ruháikhoz passzoló sálnak, segítségükkel ugyanis még a pixie frizurát is átvariálhatunk.

Copf sállal

Kezdjük is a legegyszerűbbel. Hosszú hajból a leggyorsabb frizuramegoldás a copf, aminél egy sálas változatot elkészíteni nagyjából plusz 30 másodperc kérdése. Nem kell hozzá mást tenni, mint a kérdéses sálat rákötni az összefogott copfra és voilà, máris kész a franciásan szexi változat.

Mindez persze remekül működik akkor is, ha csak a hajtömeg felső részét akarjuk összefogni. Hajgumit mindenesetre érdemes használni hozzá ekkor is, hiába tűnnek úgy a fotók, mintha a frizura lazasága a sálnak volna köszönhető, annak csúszós anyaga révén könnyen szétjöhet a haj.

Sálas kontyok

Hasonló a helyzet a kontyokkal is, alapjáraton elég, ha a bejáratott módon elkészített frizuránkat plusz egyedik lépésként áttekerjük egy selyemsállal, ami amiatt is jó ötlet, hogy ennek köszönhetően a szökevény tincsek szépen a sál takarásában maradnak.

A konty készülhet a tarkóra vagy egész magasra helyezve is, a sálnak mindegy a pozicionálás, mindenhol szépen fog mutatni.

Sálas hajfonatok

Ha egy copfot megszépít, naná, hogy egy hajfonatot is extrábbá tesz, ha selyemsállal készítjük el. Hajhossztól függően ehhez egy nagyobb sálra lehet már szükség, melyet átfűzünk a gumin, amivel copfba fogtunk hajunkat, majd dönthetünk úgy, hogy a fonat egyik osztatát a sál képezi, és úgy is, hogy a szokásos módon fonjuk be hajunkat, csak két osztathoz hozzáfogjuk a sál egyik-egyik kilógó részét.

Franciafonásnál is hasonló a helyzet, a sálat ott is hajgumival rögzítjük az induló tincshez úgy, hogy egyenlő hosszúság lógjon le mindkét oldalt, majd a sál fogja adni a további induló osztatokat, amelyekhez hozzávesszük a kisebb tincseket.

Ha már kész a sálas fonat, tovább is gondolhatjuk a dolgot és feltekerhetjük kontyba is, a lenti videó jól mutatja, miként tudjuk ezt két szem hajtű segítségével megvalósítani:

Fejpánt sálból

Rövid hajból is jól mutat, ha hajpánthoz hasonlóan egy sállal kötjük át hajunkat. Érdemes próbálgatni, kinek miként áll jól, van, akinek az előnyösebb, ha egyből a homlokvonalhoz van helyezve, máskor a klasszikus, a hajat elöl láttatni engedő változat a szerencsésebb.

Teljes frizurát takaró megoldások

Nem kell lebecsülni a teljes hajat takaró fejkendőzéseket sem. Ha tudjuk viselni a frizurát, nem lesz takarítónénis a kinézetünk, ráadásul akkor is megoldást jelenthetnek, ha végérvényesen kilőttünk már minden hajmosást kitoló megoldást, és nem várt jelenésünk van a világ előtt. 

Sálas frizurákhoz a street style fotók is szuper inspirációkat adnak:

Fejpántként is használhatjuk a selyemsálat.
Megnézem
Összes kép (7)

Rövidebb hajból így is készíthetsz sálas frizurákat

Ha hosszú a hajad, ez a videó is segítségedre lehet

 

Nem jön be a sálas frizura? Nézd meg ezeket!

Egyszerűen feldobhatjuk frizuránkat, ha selyemsállal készítjük el copfunkat, kontyunkat.

Egyszerűen feldobhatjuk frizuránkat, ha selyemsállal készítjük el copfunkat, kontyunkat. (Fotók: Christian Vierig/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top