nlc.hu
Trend

Overálok telteknek

Így hordd az overált, ha telt vagy!

Plus size alkatú vagy és szeretnél overált hordani? Szuper ötlet! Elmondjuk, milyen fazonokból érdemes választanod.

Aszimmetrikus

A plus size overálok esetében mindig jó ötlet az aszimmetria. Ez megnyilvánulhat akár a vállrész szabásában vagy valamilyen díszítésben, rátétben. Az aszimmetrikus rész ugyanis ránézésre “elfelezi” a testet, így vékonyabbnak és magasabbnak tűnsz benne. 

CurvySense plus size overál

CurvySense

Hosszában csíkos

Telt alkatúaknak a hosszában futó csíkozás is mindenképp előnyös, az overálok esetében pedig ez fokozottan érvényesül, hiszen itt a csíkok válltól bokáig is futhatnak, még inkább nyújtva ezzel az alkatot.

Shopstyle plus size overál

Shopstyle

Átlapolós

Ha a felsőtested rövidebb, tömzsibb az átlapolós felsőrésszel készült overál lesz a barátod. A V-kivágás ugyanis hosszabbnak láttatja a nyakadat, ezáltal pedig az egész felsőtestedet is.

ASOS plus size overál

ASOS

Réteges

Nyáron kevésbé, ősztől tavaszig viszont szóba jöhet a rétegezés is, vagyis az olyan overálok viselése, melyek alá fel tudsz venni egy topot is. Maga az overál ilyenkor legyen szintén – minél mélyebb – V-kivágású és mintás vagy élénkebb/világosabb színű, míg a felsőrész lehetőleg sötét és testre simuló basic darab. Ez a megoldás a karokat vékonyabbnak, a kebleket formásabbnak, a lábakat hosszabbnak mutatja.

CurvySense plus size overál

CurvySense

Körte alkathoz

Abban az esetben, ha körte alkatú vagy, tehát az alsótested a teltebb, válassz olyan overált, melynek a felső harmada hangsúlyosabb, például fodros vagy bővebb  szabású, míg deréktól lefelé egyenes és díszítetlen. Így a felsőtested  erősebbnek, az alsótested viszont keskenyebbnek látszik. 

CurvySense plus size overál

CurvySense

Alma alkathoz

Ha alma alkatú vagy, tehát a felsőtested, illetve a hasad kerek, olyan overált érdemes választanod, melynek a nadrágrésze laza, derékban nem szoros, a felső harmada pedig nem simul szorosan a testre. Még jobb, ha a felsőrész anyagában, esetleg mintájában eltér az alsótól és annál feltűnőbb.

ASOS plus size overál

ASOS

Oszlop alkathoz

Oszlop alkatú plus size-ként, vagyis ha nincs feltűnően nagy hasad, viszont derekad sem, az olyan overál lesz a legelőnyösebb, mely könnyű anyagból készült, a váll- és a mellrésze laza, az ujjai és a szára pedig bő. Fontos, hogy derékban megkötős legyen, ugyanis a szélesedő szabást így összefogva optikailag a homokóra arányok felé viszi az alakot.

H&M plus size overál

H&M

Homokóra alkathoz

Homokóra alkatú plus sizeként bátran felvehetsz teljesen testre simuló overált is. Arra azonban figyelj, hogy a holmi anyaga ne legyen túl vékony, legyen tartása, stabil textúrája. Ilyen anyag például a farmer. A holmira mindenképp kerüljön öv, illetve még klasszabb, ha a nőies formáidat hangsúlyozó minta vagy díszítés is van rajta.

CurvySense plus size overál

CurvySense

Még több plus size divattipp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top