Trend

5 sportcipőtrend őszre – ezek a legnépszerűbb fazonok

Színekben és fazonokban is széles a sneaker mezőny, összegyűjtöttük, melyek lesznek az ősz legnépszerűbb sportcipő fazonjai, csemegézni érdemes!

A sportcipők iránti lelkesedés nem ismer határokat, sneakert viselni alapvetés lett, mackónadrágtól a pliszírozott szoknyáig bármihez felvesszük – vagy talán már le sem vesszük. Szegény tűsarkú bizony gondban van, ekkora népszerűségugrást, mint a sportcipőké, már rég könyvelhetett el cipőtípus. Trendjei meghatározók, el is hoztuk a legnépszerűbbeket, melyek ősszel velünk lesznek.   

Platform sportcipők

Ha a kilencvenes években voltál tini, most igazán felcsillanhat a szemed. Amit anno anyukád nem engedett, most lazán megteheted: a platform cipők divatja visszatért, hódítanak a többcentis cipőtalpak, a trend pedig a sportcipőket sem kíméli. 2-3 centis talpvastagságú változatokat bármelyik cipőboltban találhatsz, melyek esetén előszeretettel díszítik csíkozással a talprészt, hogy az még feltűnőbb legyen.

Platform sneaker bőszárú nadrággal
Megnézem
Összes kép (3)

Szó mi szó, a platform sneakerek kényelmesek, magasságnövelő tényezőjüknek pedig örülhetünk, de ne feledjük okosan összeválogatni hozzá öltözékünket. Ezek a kecsesnek cseppet sem számító darabok könnyen vaskossá tehetnek mindenkit, ezért a nadrág/szoknyahosszra, illetve a ruha derékmagasságára figyeljünk, hogy lábainkat optikailag ne nyomja össze a választott szett.

Boltmustra – Platform sportcipők

platform sneakerek

Boltmustra – Platform sneakerek

1. Bézs-fehér sportcipő – Zara I 2. Fehér platform sneaker – Puma – Ecipő I Mentazöld platform sportcipő – Vagabond – Ecipő I 4. Talpán aranycsíkos bőrcipő – Gabor – Ecipő I 5. Bőr platform cipő – Tommy Hilfiger – Answear

Chunky sneaker

Nevezhetjük őket papicipőknek (vagy akkor már mamicipőknek), durung sportcipőknek és űzhetjük őket az ugly shoes kategóriába, ezeket a csukákat nem hatják meg a pikírt megjegyzések – viselőiket pedig még úgy se. A vaskos kinézetű cipők divatban vannak és nem úgy tűnik, hogy bárki is kiebrudalhatná őket onnan. Az extrém fazonokra, a gyakran retinaszaggató színpárosításokra ugyanis mindig lesz igény, a chunky sneakerek pedig tökéletes alapot adnak mindehhez.

chunky sneaker ballonkabátos szettel
Megnézem
Összes kép (3)

Mivel viseld őket? Extremitásukat két módon használhatod ki a legjobban. Mivel feltűnő darabok, elég hozzájuk egy olyan basic szerelés, mint a farmer és fehér póló kombó, tökéletesen vinni fogja a szemet a cipő önmagában is. Bátrak azonban nyugodtan bevállalhatják őket hasonlóan trenszetter szereléssel is: jöhetnek a puffos ujjú felsők, a bő fazonú ruhák, a culotte nadrágok, palazzo-k és extra paperbag nacik.

Boltmustra – Chunky sneaker

chunky sportcipők

Boltmustra – Chunkx sneakerek

1. Bézs chunky sportcipő – Mango I 2. Fehér chunky sneaker – Skechers – Ecipő I 3. Pasztell paneles chuky sneaker – H&M I 4. Színes paneles sportcipő – Tommy Hilfiger – Answear I 5. Air Max 95′ sportcipő – Nike

Minimalista fehér sportcipők

Ők a sneakerek közt az örök darabok, melyeket minden márkánál megtalálunk. Ide tartoznak a teniszcipők, a klasszikus fazonok, a sportmárkák alapdarabjai, és annál jobbak, minél inkább mellőznek mindenféle dekort és színt. Lehet vászon vagy (mű)bőr, ezt inkább cipőtakarítási hajlandóságunk alapján döntsük el, lényeg, hogy a kevesebb több elve alapján válasszunk.

fehér sportcipő virágos ruhával
Megnézem
Összes kép (3)

Ezek a cipők igazán jól mutatnak nőies szettekhez, szoknyás szerelésekkel, élre vasalt nadrágokhoz is csinosak, úgy teszik sportossá megjelenésünket, hogy abból nem veszik ki a sikk és nem lopják el a show-t, mint chunky társaik. A hétköznapok kedvence, ami jövő ilyenkor is divatban lesz, ezért ebből valóban érdemes lehet egy minőségi, márkás darabba beruházni, amit aztán szezonokon át viselhetünk.

Boltmustra – minimalista fehér sportcipők

Boltmustra - fehér sneakerek

Boltmustra – fehér sneakerek

1. Vegán sportcipő – ARKK Copenhagen I 2. Rövid szárú edzőcipő – Reebok – AboutYou I 3. Arany sarokvédős sneaker – H&M I 4. Originals sportcipő – adidas – Answear I 5. Fehér bőr sportcipő – Mango

Retro darabok

Míg a platform fazonok a kilencvenes éveket idézik fel, addig a sportcipők egy másik csapata a hetvenes évek esztétikájában lubickol. Velúr részletek, vászon kivitel és az évtizedre jellemző színek: bordók, pirosak, sötétkékek, vagy épp narancsok és fűzöldek játékával. A márkajelzés jellemzően kontrasztos, a cipőfűző pedig alapkellék, amit csak egy dolog üthet ki a nyeregből, a tépőzár. Bizony, a legutolsó divatajánlásokban már ott vannak a tépőzárakkal ellátott sneakerek!

fehér retro sportcipő
Megnézem
Összes kép (3)

Mivel viseld őket? Amivel csak szeretnéd! Az oldschool színeket vonzza a farmer, de jöhet hozzájuk chino nadrág és casual vonalon bármi. Alapvetően hétköznapi szettekben gondolkodj, a romatikát hagyd, inkább a kényelem felől közelíts a dolgokhoz.

Boltmustra - retro sportcipők

Boltmustra – retro sportcipők

1. Lila Gazelle sportcipő – adidas – About You I 2. Piros bőrcipő – Tisza Cipő I 3. Chuck Taylor As Core Ox Sneaker – Converse – About You I 4. Classic Cortez Sneaker – Nike – About You I Sárga-kék sneaker – New Balance – Fashion Days

100% sportcipő

Eddigre már biztosan kiderült, az itt felsorakoztatott cipők nem sportolásra termettek, létüket a hétköznapok kiszolgálása határozza meg. Nem úgy az ebbe a kategóriába tartozókét: divat ugyanis valóban sportolásra szánt edzőcipőket viselni hétköznapi szerelésekhez is, melyek esetén a sportos forma nem ámítás. Mivel egy jó minőségű futócipő vagy más tréning cipő nem olcsó, ezek utcai viselése már-már luxus, talpkialakításuknak köszönhetően azonban legalább a világ végéig is elsétálhatunk bennük, a minőségben pedig (elvileg) nem csalódunk és még szuper divatosak is leszünk.

Futócipő lenge ruhával
Megnézem
Összes kép (3)

Sportcipőt sportos darabokhoz nyilván viselhetünk, de kár lenne ennyivel elintézni a dolgot. Az ellentétek nagyszerűségét kihasználva érdemes ezeket a darabokat divatosabb casual szettekhez is párosítani, például paperbag nadrághoz, fodros ruhához, ősszel majd egy csinos ballonkabáthoz.

Boltmustra – 100% sportcipő

Boltmustra - 100% sportcipő

Boltmustra – 100% sportcipő

1. 997 colorblock sneaker New Balance – Fashion Days I 2. Thunder Colour Block sportcipő – Puma – Answear I 3. Szürke, sarkánál mintás futócipő – Nike I 4.  Ekrü-fehér edzőcipő – Adidas – About You I 5. Piros-kék csíkos futócipő – Asics

Nekik köszönhetjük

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.