nlc.hu
Trend

Hullámos haj otthon

Így készíthetsz hullámos frizurát otthon

Örök igazságtalansága az életnek, hogy aki hullámos vagy göndör hajjal született, az egyenesre vágyik, aki pedig szögegyenes hajat kapott a sorstól, az mindig hullámokról álmodik. Adunk pár tippet azoknak, akik hullámokra vágynak.

Gyönyörű tud lenni a hullámos haj, vagy a loknisan göndör frizura. Egy-egy estére magunknak is szép hullámokat csinálhatunk, de nem árt tudni, hogy mi az ami ellenünk dolgozik: a párás levegő, a hirtelen hőmérséklet ingadozás és a nagy szél is azonnal tönkreteheti a hosszú idő alatt elkészített frizuránkat. Mutatjuk a legjobb módszereket, ha magunk készítenénk göndör tincseket.

Hullámos frizurát a fodrász készít a legszebben (Fotó: Pexels)

Hullámos frizurát a fodrász készít a legszebben (Fotó: Pexels)

Hajsütővas

A hajsütővas örök darab, sokan mégsem tudnak vele tíz percnél tartósabb hullámokat varázsolni a fürtjeikbe. Ennek egyszerű az oka, a hajnak ugyanis még feltekerten kell kihűlnie, ha bármilyen tartós eredményt várunk, vagyis miután besütöttünk egy tincset, ne hagyjuk teljesen kitekeredni, hanem tűzzük meg a tövénél. Amikor az egész hajunk kész, fújjuk be lakkal is, így tovább marad hullámos. Fontos, hogy ne használjunk túl meleg sütővasat, mert könnyen elégeti a hajat! A legjobb módszer, ha sütés előtt hővédővel befújjuk a tincseket. 

Újságpapír

Régi módszer, mégis az egyik legtartósabb, az újságpapírra csavarás. Ehhez vágjuk darabokra az újságpapírt, és a vizes hajtinccsel együtt tekerjük fel, majd a fejtetőn tűzzük meg hullámcsattal. Fontos, hogy ne lakkozott, felületkezelt papírt használjunk, hanem sima, fekete-fehér napilapot, az ugyanis sokkal jobban szívja a vizet. Ezzel a módszerrel csak a viszonylag rövidebb és kevés haj hullámosítható, ugyanis a túl vastagon felcsavart haj nem tud reggelig sem megszáradni teljesen, és amikor kibontjuk a hajunkat, egy pillanat alatt elveszti a hullámosságát.

Rugalmas hajcsavarók

Ehhez a módszerhez a félig száraz hajra oszlassunk el egy adag göndörítő habot. Fontos, hogy mindenhova egyformán jusson, ezért használjuk fésűt a feladathoz. Tincsenként csavarjuk fel a hajunkat, majd csattal rögzítsünk minden tincset. Adjunk neki bőven időt, de langyos hajszárítóval is segíthetjük a loknikat. Miután a csavarókat kiszedtük, ne fésüljük ki a hajunkat, csak borzoljuk össze a kezünkkel.

A hajsütővassal szép eredményt érhetünk el (Fotó: Pexels.com)

A hajsütővassal szép eredményt érhetünk el (Fotó: Pexels.com)

Göndörítő sampon, balzsam, szérum és hab

Ilyen is létezik, és állítólag vannak is olyanok, akiknek ér valamit. A leírás szerint az összes terméket „illik” használni a megfelelő hatás érdekében, majd a nedves hajat lazán kontyba tekerni, és nyugovóra térni. Ha minden jól sikerült, reggel már gyönyörködhetünk is a fürtjeinkben.
Személyes tapasztalat: a saját szögegyenes hajamon semmit nem értek ezek a készítmények, de a lányomnál, aki nagyon enyhén hullámos hajú, és kisbabaként fürtös göndör volt, látható eredményt hozott.

Melegítős hajcsavaró és hajgöndörítő automata hajsütő

Mindkettővel viszonylag szép és tartós eredményt érhetünk el, ha van időnk. A hajcsavarót rövidnél hosszabb hajnál nagyon sokáig kell a fejen viselni, az automata hajsütővas, ami pedig tincsenként feltekeri magától a hajunkat, elképesztően pepecselős munka a húsz szál haj miatt, amit egyszerre kezelni tud.

A legjobb megoldás még mindig a fodrász

Bár léteznek olyan nők, akik minden áldott reggel képesek 40 percig sütögetni a hajukat, legtöbbünknek erre sajnos tényleg nincs ideje. A napi fodrász sajnos megfizethetetlen, éppen ezért adunk ki pénzt olyasmire, ami az első nap még egészen jó ötletnek tűnik, de később hónapokig elő se vesszük a fürdőszobaszekrényből. Ha le tudunk mondani az állandó loknikról, akkor marad az alkalmankénti fodrász, aki úgy is szebben és tartósabban készíti a szép frizurát magunknál.
 

Ez most a frizuradivat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top