Trend

Jeanette Epps lesz az első fekete bőrű nő a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén

Jeanette Epps eredetileg már 2018-ban elindulhatott volna az űrbe, de akkor az utolsó pillanatban más kapta meg a helyét. Ezúttal azonban már biztosan ő indulhat a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére.

Oroszországban és Kazahsztánban ugyan sikeres felkészülésen volt túl, nem voltak egészségügyi problémái és családi gondjai sem, az utolsó pillanatban mégis inkább Serena M. Auñón-Chancellort küldte a NASA a Nemzetközi Űrállomásra 2018-ban. Jeanette Epps azonban nem adta fel az álmát, és továbbra is kitartott a terve mellett, hogy ő legyen az állomáson az első fekete bőrű nő. A kitartása meghozta gyümölcsét: 2021-ben útnak indulhat – írja a mymodernmet.

Jeanette Epps egy 2019-es NASA sajtóeseményen (fotó: John Lamparski/Getty Images)

Jeanette Epps egy 2019-es NASA sajtóeseményen (Fotó: John Lamparski/Getty Images)

A jövő évi út lesz Epps első kirándulása az űrbe, és már kilencéves kora óta álmodozott arról, hogy ez megvalósulhasson. Tudatosan készült a pályára, fizikából diplomázott, később pedig űrmérnökként doktorált. A NASA előtt egy darabig még a CIA kötelékében is dolgozott. Nagyon is tisztában van azzal, hogy az útjával a jövőben egy csomó fekete, fiatal lányt inspirálhat, és ezt nagy megtiszteltetésnek tartja. Az útnak indulásáig még hat hónap és néhány teszt van hátra: reméljük, minden rendben zajlik majd.  

A Nemzetközi Űrállomáson mindig zajlik az élet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top