nlc.hu
Trend

Webkamera tükör digitális oktatáshoz

Ezzel a filléres trükkel gördülékenyebb lesz a digitális oktatás

Egy házilag megépíthető eszközzel sokkal könnyebben követhetik a diákok a tananyagot, láthatják, mit jegyez fel a tanár, és ők is megmutathatják a munkájukat.
Digitális oktatás

Bár szeptemberben többé-kevésbé hagyományos formában kezdődött meg a tanév, több osztályban vagy iskolában átálltak digitális oktatásra, mert az intézményben megjelent a koronavírus.

Tavasszal már kiderült, hogy nem egyszerű dolog megoldani a távoktatást, rengeteg technikai akadály is felmerül az online kapcsolat során. Az egyik ilyen, hogy a gyerekek nem mindig tudják követni a tanár előadását, nincs tábla, amire felírja a legfontosabb tudnivalókat, a billentyűzeten írni pedig lassú és körülményes.

Egy amerikai tanárnő most egy okos trükköt osztott meg, hogy a gyerekek tökéletesen lássák, mit ír vagy éppen hol tart a könyvben. A kaliforniai King/Drew középiskola pedagógusa, Carmen Castrejón egy házi készítésű tükröt eszkábált a laptopja webkamerájához.

A szerkezet abban segít, hogy nem a kamera előtt ülő embert mutatja, hanem bármit, amit a gép billentyűzetére tesznek: könyvet, füzetet, rajzot, képet. Nem kell a billentyűzeten pötyögni, akár egy papírra is lehet kézzel írni. Ráadásul a diákok is használhatják, ha meg akarnak mutatni valamit a tanárnak.

Megépítéséhez nem kell más, mint egy ceruza, amelyet a monitor hátuljára kell celluxozni. A ceruzára tegyél egy CD-lemezt a csillogó oldalával lefelé, ez lesz a tükör. Végül a CD-re ragasztott pénzérme abban segít, hogy a tükör pont abba az irányba nézzen, amerre szeretnénk.

Kell még hozzá egy olyan program is, ami megfordítja a webkamera képét, hogy ne csak tükörírást lássunk.

(Bored Panda)

(Kiemelt kép: Getty Images)

Még több cikk a digitális oktatásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top