nlc.hu
Trend

Sophia Loren a szexszimbólum

Sophia Loren, a szexszimbólum és divatikon, akit ma is koppintanak a fiatalok

Ma ünnepli 86. születésnapját Sophia Loren, akivel évtizedek óta nem tudják felvenni a versenyt a korunk dívái, és ennek bizony oka van!

Divatikonok mindig is voltak. A különbség csupán annyi, hogy évtizedekkel ezelőtt szinte kizárt volt, hogy valakiből produktum nélkül legyen véleményvezér. Ma már elég pár ezer követő az Instagramon, hogy bárki divatdiktátornak mondja magát.

Sophia Loren azonban egy olyan korban lett világsztár, amikor elengedhetetlen volt a tehetség és a folyamatos küzdelem, hogy meghallják az ember szavát. Nem véletlenül mondta ezt évekkel korábban: „Az én időmben Hollywood jobb volt. Minket még a teljesítményünk és a tehetségünk által ismertek”.

 Loren nemcsak szerepeivel alkotott maradandót, hanem máig valóságos divatikon, szexszimbólum

Kizárt, hogy rossz ruhát válasszon!

Sophia Loren (Sofia Scicolone) 1934-ben született Rómában. Hosszú évek óta Hollywood egyik legcsodáltabb, legelismertebb színésznője, két Oscar-díjjal a zsebében. Hollywood Aranykorszakának egyik meghatározó alakja, akit hazájában és a világ megannyi országában szexszimbólumnak és divatikonnak tartanak. Arabeszk, Házasság olasz módra, Tegnap, ma, holnap, El Cid… csak néhány emlékezetes mozi, amiben megcsillogtatta színészi tehetségét. De brutálisan jó alakjával nemcsak a filmkészítők, de a divatcégek kedvence is lett.

Sophia Loren ruhái

Sophia Loren az Arabeszk című 1966-os filmben (fotó: Profimedia)

Elegáns, szexi és egzotikus szépségként tartották, és tartják számon ma is, akit elhalmoztak a felkérések. Kifinomult ízléssel rendelkezik, szinte soha nem keveredik ruhakatasztrófába, mindig makulátlan, az alkalomnak megfelelő öltözéket választ. 

Sophia Loren pöttyös ruhában

Sophia Loren pöttyös ruhában, kalapban Anton Chekhov sírjánál (Fotó: Profimedia)

„A női ruhának olyannak kell lennie, mint egy drótkerítésnek: anélkül tölti be szerepét, hogy akadályozná az átlátást” – mondta korábban a színésznő, akinek stílusára ugyan hatnak az aktuális divatirányzatok, de mindig törekszik a titokzatos, elegáns olasz asszony maradni. 

Sophia Loren pirosban

2004-ben Berlinben. Loren a legtöbbször vörös, piros és fekete esélyit választ. Olykor fehér kosztümben is láthatjuk, de a kék, zöld, sárga árnyalatú ruhákat ritkán ölti magára (Fotó: Profimedia)

A ma 86 éves Sophia Loren úgy véli, hogy a stílust és a ruhákat kell a nőkhöz igazítani, és nem fordítva. Ha ugyanis a nők alakítják a személyiségüket a divathoz, akkor elvész a természetesség, az igazi érték a ruha mögött. 

Sophia Loren feketében

Az egyik legfrissebb fotó a színésznőről, aki 2019-ben is ilyen ragyogóan festett (Fotó: Profimedia)

Évtizedekkel később is inspirálja a fiatal sztárokat

A színésznő az elmúlt évtizedekben számos alkalommal változtatta meg a hajszínét, kedveli fekete tussal kiemelni a szemeit, és ragaszkodik a vörös rúzshoz. „Szinte mindennap megváltoztattam a hajszínemet. Egyik nap vörös hajú leszek, másnap szőke és végül barna” – magyarázta egy interjúban a színésznő, aki szerint a változatosság lehetősége csodálatos.

Sophia Loren frizurái

Sophia Loren frizurái (Fotó: Profimedia)

A 60-as években ő volt a „cicaszem” koronázatlan királynője, de még hatvan évvel később is az ő sminkjei inspirálják a fiatal színésznőket a vörös szőnyegen. Ezt mondta Olivia Wilde is, aki idén januárban a Critics’ Choice Awards díjátadón, Loren egyik ikonikus sminkjét kérte Jo Baker sminkmestertől. Ez pedig így néz ki:

  • A tökéletes macskaszemekért először primerrel készítsük elő a szemünket. Így 2 órával később sem fog elmosódni a festésünk.
  • Majd egy világos, nude árnyalattal fessük ki a szemöldökcsontunkat és a szemhéj felső részét, egy árnyalattal sötétebb színt pedig vigyük fel a szemhéjra.
  • Kezdjük el a tusvonalat a szemzug belső részétől és folyamatosan távolodjunk a pillák tövétől.
  • Ezután húzzunk egy 0.5-1 centis egyenes vonalat felfelé az alsó vízvonalnál.
  • Az alsó és a felső vonalat egy egyenes vonallal kössük össze. Satírozással töltsük ki a köztes részt.
  • Még igézőbb tekintet érdekében használjunk szempillaspirált.
Sophia Loren cicaszem smink

Sophia Loren cicaszem sminkje és Olivia Wilde (Fotó: Profimedia)

Egy esküvői ruha titka

Bár Loren kétszer is feleségül ment Carlo Ponti producerhez, egyik esküvőről sem került elő fotó. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne fűződne nevéhez esküvői ruha.

1958-ban mutatták be a Magányos apuka megosztaná című filmet, melyben Loren társa a sármos Cary Grant volt. Kettejük között pedig szinte mindig szikrázott a levegő, bár, mint tudjuk, a színésznő nem Granthez, hanem Pontihoz ment feleségül. Amikor az ’58-as filmben a Sophia által alakított Cinzia Zaccardi kimondta az igent, egy káprázatos Edith Head által tervezett esküvői ruhát viselt. Kétségtelen, hogy a látványos, magas nyakú, csipkeruhát, Grace Kelly két évvel korábban viselt saját esküvői ruhája inspirálta. Loren jelmeze egyébként 12 500 dollárért kelt el öt évvel ezelőtt egy aukción. 

Sophia Loren és Grace Kelly

Sophia Loren az 1958-as filmben, és Grace Kelly 1956-ban a saját esküvőjén (Fotó: Profimedia)

Ami fontosabb, mint a smink és a ruha!

Van azonban valami, amit a tökéletes sminken túl érdemes megtanulnunk Sophia Lorentől. Mégpedig ez: „A fiatalság forrása egyszerű! Szerepe van benne az elmédnek, a tehetségednek a kreativitásodnak, mindannak, amit az életedbe beleteszel. A szeretetnek, amivel a többi ember felé fordulsz. Amikor megtanulod megérteni ezeknek a fontosságát, akkor legyőzöd a saját életkorod” – magyarázta Loren, aki még 72 évesen is fehérneműben szerepelt a híres Pirelli naptárban.

Sophia Loren fiatalon

Sophia Loren fiatalon (Fotó: Profimedia)

Sokan azt gondolják, hogy a színésznő kés alá feküdt, s ennek köszönheti kiváló alakját. Többször is kijelentette, hogy szerinte a plasztika nagyon személyes dolog, de ő maga pedig soha nem élt vele. „A fiatal lányoknak sokkal óvatosabbnak kellene lenniük, jobban meg kellene fontolniuk, hogy mit tesznek a testükkel és az arcukkal. Úgy értem, nem lehetsz biztos abban, hogy jó orvost választasz, és a vége az lehet, hogy rosszabbul fogsz kinézni, mint amilyennek eredetileg gondoltad magad”fejtegette egy interjúban öt évvel ezelőtt.

Dívák!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top