Trend

Rejtett politikai üzenet volt a ruhamárka által forgalmazott nadrágok címkéjén

„Szavazd ki a seggfejeket” – áll a nadrágok belső címkéjén az utasítás.

A 444.hu fedezte fel, hogy a Patagonia nevő amerikai outdoor ruhacég nadrágjainak belső oldalára varrt kis textilcímkén a vote the assholes out, vagyis a szavazd ki a seggfejeket üzenetet hímezték. A nadrágokat elkapkodták annak ellenére, hogy a dolognak semmiféle hírverést nem csaptak.

Beszállt az elnökválasztási kampányba a Patagonia nadrágcimkéjével.

Vote the assholes out (Fotó: Facebook)

A szlogen nemcsak Trump-ellenes, de minden olyan politikusra vonatkozik, aki tagadja a klímaváltozást vagy kételkedik abban.  Maga a nadrágcímkén szereplő mondat idézet a céget alapító sziklamászó-környezetvédő aktivista-tenkarás műlegyes horgász Yvon Chouinard-tól, írja a lap. 

A Patagonia nyíltan politizáló cég, amely többször is konkfliktusba, sőt perbe is keveredett a Trump-kormánnyal, amikor nemzeti parkok kerültek veszélybe. A cég elkötelezett a környezetvédelem mellett, például tavaly szeptemberben  szabadnapot adott az összes üzlete és irodája dolgozóinak, hogy elmehessenek a nagy klímaváltozásügyi tüntetésekre.

Olvass cikkeket a fenntartható divatról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top