Trend

Nem elég menő az arcmaszkod? Itt a Covid-szkafandermaszk!

Maszkot hordanál, de nem akarod, hogy bármi az arcodhoz érjen? Itt a megoldás!

Nagy a vita az arcmaszkok körül, a tudományos konszenzus szerint nagyban segíti a koronavírus elleni védekezést, a kormány (nagyon helyesen) kötelezővé tette a viselését, és közben egyre több „koronavírus-szkeptikus” hangoztatja, hogy az egésznek semmi értelme, és követeli vissza a „normális életet”, bármit is jelentsen ez 2020-ban. Abban azonban megegyezhetünk, hogy maszkot senki sem visel azért, mert jó érzés az arcunkon feszülő szövetdarab.

Ezt a problémát hidalta át zseniálisan a MicroClimate tervezőcsapata, amikor piacra dobta a szkafanderre emlékeztető, az egész fejet takaró, de sem a látást, sem a légzést nem akadályozó sisakot. Így néz ki:

AIR is clean, fresh, and safe Travel. AIR by MicroClimate is a new wearable technology. From Uber to airline, AIR will keep you comfortable and safe the whole trip. Here are 5 Reasons to Use AIR.

Közzétette: MicroClimate – 2020. augusztus 27., csütörtök

A vállalat szerint egy csomó előnye van: nem csak a vírust tartja távol, a szemüvegünk sem párásodik be tőle, és azt sem engedi, hogy az arcunkhoz érjünk, szóval ez a tökéletes alternatíva, mondják. (Azt mondjuk nem részletezi, mi a helyzet, ha mondjuk orrot kell fújnunk, vagy tüsszögőroham jönne ránk.) Vicces, hogy külön kiemelik, hogy a fejvédő többször használatos – még jó, tekintve, hogy 200 dollárba, azaz 60-70 ezer forintba kerül.

A sisak szűrővel ellátott ventilátorokkal keringeti a levegőt, a nyak- és fejrész párnázott, mosható. Érdekesség, hogy a vállalat feje, Michael Hall eredetileg nem Covid-védőeszközt tervezett, hanem olyan símaszkot, amelyben lát is – a találmány azonban most különösen jól jött. Az internet népe mindenesetre nem tudja, mit gondoljon, van, aki szerint zseniális, van, aki soha fel nem venné, a többség azonban (nyilván) elpoénkodja az egészet. „Végre nemcsak seggfej lehetsz, hanem úgy is nézhetsz ki, mint egy seggfej” – írta egy Twitter-felhasználó, és mi nem is tennénk hozzá semmit.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top