nlc.hu
Trend

Ékszertrendek, 2020-21 ősz-tél

Felejtsd el a visszafogottságot! – Ékszertrendek, 2020-21 ősz-tél

A 2020-21-es őszi-téli szezon ékszerdivatja a legkevésbé sem a szofitsztikáltságról és a kifinomultságról szól. A feltűnő és még annál is feltűnőbb darabok uralják, formák, méretek és tónusok tekintetében egyaránt. Trendkörkép.

Oversize láncszemek

Oversize láncszemek

Oversize láncszemek (Fotók: AFP)

Az oversize láncszemek a táskákon, öveken, ruhákon is feltűnnek díszítésként, de az ékszerdivatban is ez az egyik legerősebb irányzat a 2020-21-es szezonban. Nyakláncokon, karkötőkön és fülbevalókon is megjelenhetnek a gigaláncszemek. Az ilyen típusú ékszerek többsége aranyszínű, de ezüstből vagy színes műanyagból készült verziókban is megtalálható. Ez a stílus  persze mindenféleképpen túlzó, épp ezért egy szetten belül inkább csak egy, de maximum két darabot viselj belőle!

Megnézem
Összes kép (9)

Gyöngyök

Gyöngyök

Gyöngyök (Fotók: Getty Images/AFP)

Több éve már, hogy a gyöngyök a régimódi elegancia világából visszatértek a mainstream divatba. A tervezők erre a szezonra is újragondolták a gyöngyös ékszereket: most a szokatlan formákkal, fémekkel és karakteres foglalatokkal kombinált, szabálytalan formájú gyöngyök mennek leginkább. Nyakláncokon, fülbevalókon, karkötőkön, illetve gyűrűkön is találkozhatunk a szemekkel. Az ilyen kiegészítők passzolnak az alkalmi öltözékekhez, de akár hétköznap, egyszerűbb outfitekhez is simán viselheted őket.

Gyöngyös ékszerek
Megnézem
Összes kép (9)

Statement fülbevalók

Statement fülbevalók

Statement fülbevalók (Fotók: AFP)

A statement, vagyis a méretes, különleges formájú, „egész estét betöltő” fülbevalók trendje továbbra sem csitul, sőt, az őszi-téli szezonra csak fokozódott. Ennek az irányzatnak a szellemében jöhet gyakorlatilag bármi, amit csak a fülcimpád elbír. Minél váratlanabb, markánsabb a forma, a szín vagy az anyag, annál trendibb. A statement fülbevalók mellett további ékszerezésre már nincs is igazán szükség. A nyaklánc teljesen felejtős – a legtöbb ilyen fülbevaló bele is akad –, de ha karkötőt vagy gyűrűt mindenképp szeretnél viselni, azokból is válassz lehetőleg letisztultabb darabokat!

Statement fülbevalók
Megnézem
Összes kép (10)

Charmok

Charmok

Charmok (Fotók: Getty Images/AFP)

A karkötőkön megingathatatlanul trendi charmok ebben a szezonban a nyakláncokat is ellepik. Maga a lánc, melyre a figurális függők kerülnek, lehet akár vékonyabb is, de még menőbb, ha a fentebb már említett irányzat jegyében oversize láncszemes alapot választasz. A domináns szín itt is elsősorban az arany, de felkapott az arany-ezüst kombináció is. Egy vagy több szív alakú charm pedig gyakorlatilag kötelező elem.

Charmok
Megnézem
Összes kép (8)

Díszes karikák

Díszes karikák

Díszes karikák (Fotók: AFP/Getty Images)

A karika fülbevalók is velünk maradnak az őszi-téli hónapokra, mégpedig a legváltozatosabb módon (túl)díszítetten. A vastagabb, közepes vagy nagy méretű, szokatlan textúrájú karikák a legdivatosabbak most. Az uralkodó árnyalat itt is az arany, illetve annak valamilyen színnel kombinált variánsa, de persze ér az ezüst is. 

Díszes karikák
Megnézem
Összes kép (9)

Kristályok

Kistályok

Kistályok (Fotók: AFP)

 
A csillogó kristályokkal, cirkóniával vagy strasszokkal bőségesen kirakott fülbevalók, karkötők, nyakláncok és gyűrűk itt ott vannak a szezon legfontosabb trendjei között. Ezeknél az ékszereknél – a kövecskék fényével összhangban – inkább az ezüst foglalatok dominálnak, de arany színben is viselhetők. Az irányzat jellegénél fogva inkább alkalmi. Kombináld elegáns, de nem fényes – pláne nem flitteres – ruhadarabokkal!

Megnézem
Összes kép (11)

Reggeli Tiffanynál…

Végül pedig az „álmodozni szabad” jegyében vessünk egy pillantást arra is, hogyan értelmezi a szezon trendjeit a világ egyik legpatinásabb ékszermárkája, a Tiffany & Co.!

Megnézem
Összes kép (6)

Még több őszi-téli trend

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top