Trend

Elrettentő erejű összeggel büntetnék azokat, akik megsértik a boltokban a maszkviselési szabályokat

Mostanáig 5000 forintig lehetett büntetni azokat, akik nem tartották be az üzletekben a maszkviselési szabályokat. Egy új kezdeményezés jelentősen növelné az összeget.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta, hogy a maszkivselési szabályos szigorításával párhuzamosan kezdeményezték a kormánynál a maszkviselési szabálysértőket sújtó bírságösszegek ötezer forintos határának növelését. Rámutatott: a kereskedőknek alapvető érdekük, hogy folyamatosan biztonságos körülmények között bonyolódjon a hétről hétre erősödő év végi szezon az üzletekben, mérettől függetlenül. Viszont nem lehet minden vevő mellé külön ellenőrt állítani, ezért látványos előrelépést hozhat, hogy a büntetési összeg elrettentő erejű emelése még nagyobb figyelemre készteti majd a vásárlót – idézte a Magyar Nemzetet az MTI.

Nagyobb büntetés járhat a maszkviselési szabályok megszegőire (fotó: Pixabay)

Nagyobb büntetés járhat a maszkviselési szabályok megszegőire (Fotó: Pixabay)

Hangsúlyozta: nem a bírságolás a cél, ezért nem azt javasolják, hogy már a legenyhébb esetekben is pénzt fizettessenek, hanem azt, hogy a bírságolásra eddig is alapot adó helyzetekben markánsan emelkedjen az alapösszeg. Már eleve visszatartó ereje van, ha a helyszínen megjelennek az egyenruhás rendőrök – jegyezte meg. Vámos György hozzáfűzte, hogy támogatják azt a szakszervezeti felvetést, miszerint az ünnepi bevásárlások idején nagyobb erővel biztosítsák a láncok a kötelező ellenőrzési feladatok ellátását.

Legfrissebb koronavírushíreink az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top