nlc.hu
Trend

Frizurák kerek archoz

Ilyen frizura illik hozzád, ha kerek az arcformád

Minden arcformához más frizura illik, most nézzük meg, hogy a kerek archoz milyen hajat érdemes vágatni.

Mind különböző külsővel jövünk a világra, és még jó, hogy így van, mert milyen unalmas lenne a világ, ha ugyanúgy néznénk ki. A feladat nem az, hogy mindenáron megváltoztassuk a külsőnket, hanem hogy az adottságainkból kihozzuk a legtöbbet. Nagyban hozzájárul a megjelenésünkhöz az, hogy milyen a frizuránk, ezért érdemes tisztában lenni azzal, hogy az arcformánkhoz mely frizurák állnak igazán jól nekünk.

Milyen frizura illik a kerek archoz?

Akinek kerek az arcformája, az általában azt szeretné, hogy vékonyabbnak tűnjön az arca, erre pedig remek eszköz egy jó frizura. A kerek archoz tökéletesek ezért az asszimetrikus vágások, a bob frizurák és a göndörség. A kócosság vagy a lazán feltűzött konty is remekül használhatók, ha vékonyítani szeretnéd az arcodat.

A kerek arcformához illő frizurák

Keresd meg a képen, milyen az arcformád (Kép: Getty Images)

A kerek arc frizuraszabályai:

  1. Kerüld az egyenesen vágott frufrut, mert szélesíti az arcodat.
  2. Ha hosszú hajad van, ne simítsd le vagy fogd össze szorosan copfban, inkább tartsd lazán.
  3. Ha feltűzöd a hajad, mindig hagyj ki pár tincset, hadd lógjanak szabadon az arcod mellett.
  4. Frufru esetén a jó választás a féloldalt elválasztott, szabálytalanul vágott fajta.
  5. Egy kis tupír a fejed búbján mindig keskenyíti az arcot.

Az örök klasszikus bob

Kerek archoz frizurák
Megnézem
Összes kép (4)

A klasszikus bob frizura különböző verziói tökéletesen illenek a kerek archoz, ha oldalt választod el a frizurát. Keskenyebbnek tűnik az arc tőle, ha ezt a fokozatosan vágott, elöl hosszabb, hátul rövidebb frizurát választod.

A kócos kontyos

A konyt jól megy a kerek archoz
Megnézem
Összes kép (3)

Nem kell lemondani a hosszú hajról akkor sem, ha kerek az arcod, csak arra kell figyelni, hogy ne középen legyen elválasztva, és ne simítsd a fejedre teljesen, inkább legyen rakoncátlanul szanaszét hagyva. A konty nagyon trendi mostanában, nyugodtan tűzd fel a hajad kerek arccal is, de ne feszüljön rá a haj a fejedre, csak lazán kösd össze.

Balayage festés

Így fesd a hajad, ha kerek az arcod
Megnézem
Összes kép (3)

Arról lebeszélnénk, hogy teljesen szőkére fesd a hajad, de a balayage – és minden más átmenetes festés – jót tesz a kerek arcformának. A felül sötétebb, alul világosabb színek jöhetnek minden mennyiségben, .

A félhosszú lépcsőzetes

Kerek archoz milyen frizurát?
Megnézem
Összes kép (6)

A vágással sokat dobhatsz a megjelenéseden, ha pedig kerek az arcformád, akkor kerüld el az egyenesen vágott frizurákat, és mindig válaszd a lépcsőzetes hajakat. Félhosszú esetében is az áll majd előnyösen, aminek nem szögegyenes a vége, hanem különböző hosszúságúra van vágva.

Ha rövid, akkor pixie

Milyn rövid haj illik kerek archoz?
Megnézem
Összes kép (3)

A pixie a trendi frizurák között tartja magát már évek óta, nyugodtan kérheted ezt a fodrásztól úgy, hogy a felül hosszabb verziót választod. A teljesen rövid pixie nem igazán jó a kerek archoz, de ha oldalt rövidre van vágva, míg a fejed tetején hosszabbra van hagyva, akkor amellett, hogy játszani tudsz a frizurával, még hosszítod az arcformádat is.

Göndörödjön az a haj!

Ha göndör a hajad, így viseld
Megnézem
Összes kép (3)

Ha göndör a hajad, akkor ne vasaltasd ki, engedd neki, hogy göndörödjön kedvére. Kerek archoz a rövidebb, vagy félhosszú frizurákat ajánlott viselni úgy, hogy a fej tetején jó magasra érdemes tornyozni, mert így vékonyítja leginkább az arcot.

via

Kiemelt kép: Unsplash

Tudj meg mindent a hajfestésről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top