nlc.hu
Trend
Divat: 19. századi lány a 21. századból

Mindennap úgy öltözik fel, mintha az 1800-as években járnánk

Mila Povoroznyuk sokkal jobban szereti a 19. század divatját a mainál, és a szekrényéből lassan kiszorultak a modern ruhadarabok és kiegészítők.

Mila Povoroznyuk az ukrajnai Vinnicja városából egy nap úgy döntött, nem akar többé úgy öltözködni, mint minden más 21. századi nő, inkább mindennap tesz egy kis divattörténeti kirándulást a 19. századba, és az utóbbi években ruhásszekrénye megszokott darabjait fokozatosan vintage, múltidéző holmikra cserélte.

Ugyan reggelente kicsit hosszasabbban készülődik, hiszen nem olyan egyszerű belebújni a korhű ruhákba, de ő ezt nem bánja, sokkal jobban érzi magát így a bőrében, írja az Oddity Central.

Egy orosz újságnak adott interjúban elmondta, természetesen ő is kicsiben kezdte, először csak korhű blúzokat kezdett el hordani, majd szoknyákat, a régi ruhadarabok és kiegészítők pedig egyre több és több helyet foglaltak el szekrényében, ő pedig egyre kevesebbszer viselte megszokott holmijait, és tulajdonképpen most már mindennap 19. századi nőnek öltözik. 

Mila Povoroznyuk ruhatára most 100 darabból áll, és ugyan számos kor divatjával találkozni a gyűjteményében, a 18. század vége, a 19. század eleje a leghangsúlyosabb. Állítása szerint egyébként a fűző nem olyan kényelmetlen viselet, mint gondolnánk, igaz, ezek direkt méretre készülnek. 

És hogy honnan szerzi be kollekciójának darabjait? Egyrészt használtruha-üzletekben, vintage butikokban és bolhapiacokon, de van, amikor maga varrja meg ezeket, vagy cserélget olyanokkal, akik hasonlóan lenyűgözőnek találják a régi idők divatját. És bizony belőlük bőven akad, ezt bizonyítja az is, hogy Instagramon több mint 67 ezer követője van.

korhű ruha

Fotó: Mila Povoroznyuk/Facebook

Régi idők divatja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top