nlc.hu
Trend

2021 menyasszonyi ruha divatja

Titkos kert, aszimmetria és minimál – Menyasszonyiruha-trendek, 2021

A romantikus menyasszonyi ruhák továbbra sem mennek ki a divatból, a fátyol azonban nem lesz trendi. Viszont lesz helyette más.

Ha 2021-ben készülsz kimondani a boldogító igent és mindezt az aktuális trendeknek megfelelő menyasszonyi ruhában tennéd, figyelj! Segítünk választani.

Minimál

A minimalista vonalvezetésű menyasszonyi ruhák már jó pár éve divatban vannak, a trendnek pedig Meghan Markle esküvői ruhaválasztása adott újabb löketet 2018-ban, méghozzá akkorát, hogy az még 2021-re sem fullad ki. Ezeknek a kreációknak a letisztultsága a szabásvonalaikban nyilvánul meg, azonban a pazar anyaghasználat itt is jellemző. A vezető divatházak a legfinomabb anyagokból, többek között hófehér mikádó, illetve charmeuse selymekből készítik minimalista kreációikat, a határozott könnyedség jegyében.

Minimál

Minimál (Fotók: Getty Images)

Titkos kert

A romantikus esküvői ruhák nyilvánvalóan soha nem mennek ki a divatból, épp csak az változik szezonról szezonra, hogy a stílus milyen formában mutatja meg magát. 2021-ben a titkos, varázslatos kertek és az Alice Csodaországban világa uralkodik az ilyen típusú menyasszonyi kreációkon: természeti motívumok, burjánzó indák, levelek, virágok és pillangók hemzsegnek az anyagokon, a szó szoros értelmében véve meseszerű megjelenést kölcsönözve az aráknak. 

Virágminták

Természeti motívumok (Fotók: Getty Images)

Puffos ujjak

A puffos ujjak a 2020-as tavaszi-nyári szezonban tértek vissza a divatba és velünk maradnak 2021-re is, sőt, markánsan jelen lesznek a menyasszonyi divatban is. A látványos ujjmegoldás mindenféle stílusú esküvői ruhán megjelenik, az egyébként egyszerűbb szabású daraboktól a gazdagon díszített, hercegnős kreációkig. 

Puffos ujjak

Puffos ujjak (Fotók: Getty Images)

Aszimmetria

Az aszimmetria szinte minden kivitelben trendi lesz a 2021-es menyasszonyi ruhákon. A váll vagy a teljes felsőrész szabása, a szoknya vonala, a behúzások, vagy a díszítések, esetleg mindez egyidejűleg is aszimmetrikus lehet, simán belefér. A stílusjegy akár egészen meglepő, váratlan módokon is megnyilvánulhat a ruhán. Az ilyen kreációkkal optikailag kiválóan korrigálhatók gyakorlatilag bármilyen alkat esetleges tökéletlenségei, csak arra kell odafigyelni, hogy az aszimmetrikus elemek a megfelelő testtájakra kerüljenek. 

Aszimmetria

Aszimmetria (Fotók: Getty Images)

Köpenyek

A tradicionális, fejre rögzített fátylak ebben az évben nem lesznek kimondottan divatosak, a helyüket ugyanis a köpenyek veszik át. Ezek a darabok hasonlóan légies anyagokból készülnek, mint a fátylak és többféle stílusú ruhához is társíthatók. Mégpedig jellemzően oly módon, hogy ha a ruha egyszerűbb, mintázat nélküli, akkor a köpeny mintás, díszesebb ruhák esetében viszont pont fordítva, a köpeny marad díszítetlen, így ugyanis tűpontosan kiegészítik egymást.

Köpenyek

Köpenyek (Fotók: Getty Images)

Esküvőre készültök?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top