Trend

Szögezzük le: puffos ujjú ruhát minden testalkatra lehet találni

Szép a felhozatal puffos ujjú ruhákból, de hogy hordjuk őket? Mutatjuk!

Bejött az élet a puffos ujjú ruháknak, egész évben le sem vesszük őket – legalábbis erre gondolhatna egy marslakó, ha végiggörgeti az Instát vagy random bekukkant egy fast fashion üzletbe. Ugyanis Dunát lehet velük rekeszteni, a szolid kis puffocskáktól a giganagy lufiujjakig minden van, már csak azt kellene bölcsen eldönteni, melyiket vesszük fel. Hogy ebben segítségetekre legyek, befotóztam néhány típust, és bár egymagam nem képviselem reprezentatívan a teljes női lakosságot, a divattippek lényege így is egyértelmű lesz.

Puffos ujjú how to

Elsőként is szögezzük le: puffos ujjú ruhát minden testalkatra lehet találni. Igen, még a széles vállak jellemezte fordított háromszögre és a kerekded alma alkatra is, nem mindegy azonban, milyen és mekkora az a puff. Ő itt az ördög azok között a bizonyos részletek közt.

A fordított háromszög alkat alapvető jellemzője a csípőhöz képest szélesebb váll, így számukra a nagy válldudorok a ruhán nyilván nem a legelőnyösebb megoldások. Helyettük azonban szépen mutathatnak a lenge sifon- és viszkózruhák buggyos ujjai, melyek lezserségük okán nem túlzóak, mégis kielégíthetik a buggyos ujjak iránti vágyakat. Ha mindez ráadásul egy alul enyhén fodros és/vagy bővülő szabással párosul, a váll-csípő is kiegyenlítettebbnek tűnhet, hát még ha egy szép övvel a derekat is hangsúlyozzuk.

Ugyanígy a telt, alma alkatú hölgyek számára is csinos megoldás egy lenge fazonú ruha bővebb ujjakkal, esetükben a derékvonalra érdemes figyelni, szebb, ha magasan szabott és onnan enyhén bővülő, mindez azonban már nem az ujjak kérdése.

Puffos ujjú ruhák fordítot t háromszög és alma alkatra - H&M

Puffos ujjú ruhák fordított háromszög és alma alkatra – H&M

A fiúsan egyenes, oszlop alkatúak számára kimondottan előnyös lehet egy kis optikai tuning, a puffos ujjak szépen lágyítják a sziluettet, csak figyeljenek rá, hogy a nadrág vagy szoknya hasonlóképp karakteres legyen, formázza a popsit, a csípőt, máskülönben valami hasonló lesz az eredmény, mint esetemben: mindkét felső nagyon kényelmes és szép volt a maga nemében, slim nadrággal, pláne leggings fazonnal viselni azonban nem lenne nyerő megoldás.

Oszlop alkatúak ügyeljenek rá, milyen a nadrág vagy szoknya kiegyenlítse a puffos ujjak okozta volument.

Oszlop alkatúak ügyeljenek rá, milyen a nadrág vagy szoknya kiegyenlítse a puffos ujjak okozta volument – Orsay, Zara

A téma győztesei egyértelműen a körte és homokóra alkatúak, nőies alakjukat nagyon szépen tovább hangsúlyozhatják a puffos ujjú ruhákkal. A körte alkatúak optikailag kiegyenlíthetik a széles csípőt, a homokóra alkatúak pedig szimplán gyönyörűen festenek benne, pláne, ha a ruha többi része is hangsúlyozza alakuk nőiességét.

A körte és homokóra alkatúak a kategória nyertesei.

A körte és homokóra alkatúak a kategória nyertesei – H&M, Mango, H&M

Puffos ujjak XS-től XL-ig

Az az igazság, hogy a puffos ujjakkal a legegyszerűbb felső is sokkal izgalmasabb látványt nyújt, nem véletlenül oly népszerűek. A basic darabok megmentői ezek a vállkialakítások és nem is szükséges, hogy keményített anyagú, hatalmas ruhatömegről legyen szó. 

Máris nem olyan basic az a basic felső, ha puffos az ujja.

Máris nem olyan basic az a basic felső, ha puffos az ujja – Mango, Zara

Felmerülhet azonban a kérdés, egy valóban bő, puffos ujjú felső fölé mit viseljünk? A blézerek alá nem minden esetben férnek be: vagy kényelmetlenek, vagy rommá gyűrődnek, mire levennénk a kabátkát, ami nem szép látvány. Nos, erre találták fel a bő, puffos ujjú kardigánokat. És pulóvereket.

Mit vegyél fel puffos ujjú felső fölé? Hát puffos ujjú kardigánt!

Mit vegyél fel puffos ujjú felső fölé? Hát puffos ujjú kardigánt! – H&M

Rendben, nyilván nem csak emiatt léteznek ezek a buggyos ujjakkal ékesített kötött holmik, de kétségtelen, hogy bármilyen felsőre könnyen felvehetjük őket, mostanság pedig minden üzletben találkozhatunk velük kisebb és nagyobb kivitelben is. Egyre azért érdemes az esetükben figyelni: ne legyen túl gyenge az anyag, máskülönben a duplájára kinyúló kötött ujjak botrányos látványt nyújthatnak.

A puffos ujjú pulóverek méltán lesznek a tél kedvencei.

A puffos ujjú pulóverek méltán lesznek a tél kedvencei – H&M, Zara

A ruhákat nézve a szezon másik kedvencének, a műbőr ruciknak is nagyon jól állnak a puffos ujjak. A vagányságát lágyítja a nőies részlet, de nem kell aggódni, jókislányos ettől még nem lesz a megjelenés.

Szuper puffos ujjú bőr és műbőr rucikat találni az üzletekben.

Szuper puffos ujjú bőr és műbőr rucikat találni az üzletekben – mbym/AboutYou – Orsay – Vero Moda/Answear

A nyári ruhácskáknak is mindenhol ott vannak már az őszi-téli megfelelői, melyekből bő, puffos ujjú változatokat is szép számmal találni. Mi több, az apró mintáknak csak jól állnak az ilyen kis csajos részletek, ha tetszenek a lenge rucik, érdemes őket is felpróbálni.

Puffos ujjú lenge ruhák

Puffos ujjú lenge ruhák – Zara, Reserved, Zara

Divatos kiegészítők őszre

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.