nlc.hu
Trend

4 milliárd dollárt adományozott Jeff Bezos exneje

4 milliárd dollárt adományozott az Amazon-alapító exneje

Alig négy hónap kellett, hogy MacKenzie Scott eljótékonykodja ezt a hatalmas összeget.

Jeff Bezos exneje olyan szervezeteknek adományozott pénzt, melyek a koronavírus-járvány miatt bajba jutott családoknak segítenek. MacKenzie Scott szeptemberi válása után egyből a világ leggazdagabb nője lett a maga 68 milliárdos vagyonával, sőt ő lett a világ 18. leggazdagabb embere is. A HVG megjegyzi, hogy a pénze ráadásul – a bőkezű adakozás ellenére – folyamatosan nő, hiszen többek közt Amazon-részvényei is vannak, amelyek árfolyama még erősödött is a járvány alatt.

MacKenzie Scott / Fotó: Profimedia

MacKenzie Scott (Fotó: Profimedia)

A multimilliárdos exfelesége 380 szervezetnek utalt, miután nyáron már másik 116 hasonló tevékenységűnek is segített, így idén már több mint 6 milliárd dollárt adakozott. 

A támogatott szervezeteket tanácsadói segítséggel választotta ki, hogy a pénz a legjobb helyre jusson.

4 milliárd dollár az úgy 200 milliárddal több, mint 1000 milliárd forint. Csak hogy legyen viszonyítási alap: szerdától járható az M85-ös út Csornát és Sopront összekötő szakasza, amire évek óta várnak a helyiek. Az 51 kilométeres út 153,2 milliárd forintba került

Adományozás itthon: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top