nlc.hu
Trend

Fülklipsz divat

Visszatér a fülklipsz! – Így hordd stílusosan!

Bő három évtizedes mellőzöttség után úgy tűnik, ebben az évben újra előkerülnek majd a fülklipszek. Várd felkészülten a trendet!

A fülklipsz utoljára a nyolcvanas években volt divat és bár az évtized számos jellegzetes trendje visszatért az elmúlt néhány évben, ez az ékszer valahogy kimaradt a szórásból. Legalábbis eddig. 2021-ben ugyanis a fülklipszek reneszánsza várható. Ha már nagyon rég nem viseltél ilyet, vagy esetleg még sosem, figyelj! Így hozhatod ki belőle a legtöbbet…

A klasszikus fülklipsz

A klasszikus fülklipsz (Fotó: pearlcompany.co.uk)

Figyelj a súlyra! 

A fülklipszek viselésekor leggyakrabban előforduló hiba, ha az ékszer egész egyszerűen túl nehéz és lehúzza, megnyújtja a fülcimpákat, ami nemcsak fájdalmas a viselő számára, de igen hervasztó látványt is nyújt. Ezt értelemszerűen úgy tudod kiküszöbölni, ha kisebb és/vagy könnyebb anyagból készült modellt választasz, vagy – bár ez nagyságrendekkel kevésbé kényelmes megoldás – olyan darabot, mely szinte teljesen elfedi a fülcimpát, így nem látszik ki alóla, mennyire is van eldeformálódva. A fülklipszek alkalmasak ugyanakkor arra is, hogy korrigálj velük, ha elégedetlen vagy a füled formájával. Ha például túl nagynak vagy hosszúkásnak találod a testrészt, viselj nagyobb méretű, kerek klipszet, mely minél többet takar belőle és arányaiban kisebbnek mutatja, ha viszont inkább nyújtanád, válassz egy hosszúkásabb darabot!

Fülklipsz

Fotó: modaoperandi.com

Figyelj az elhelyezésre!

A hagyományos fülklipszek többsége kerek vagy legfeljebb ovális formájú. Ezek esetében különösen fontos, hogy az ékszert megfelelően helyezd el a fülcimpán. A klipsz akkor van jó helyen, ha a lehető legközelebb van az állkapocs vonalához, azonban nem nyomódik be az arcba, de nem is áll el tőle, illetve ha a fülcimpába hátulról stabilan kapaszkodik, nem csak éppen hogy a szélén lifeg. Ha található rajta valamilyen minta, az egyenesen, előrefelé néz. Ha azt érzed, hogy a klipsz túlságosan szoros, egy vékony csavarhúzó vagy akár egy körömolló segítségével is meglazíthatod a csatját alul, az alapra csatlakozó illesztésnél.  

A Versace kollekciójában is megjelent

A Versace kollekciójában (Fotó: Estrop/Getty Images)

Mintha nem is fülklipsz lenne

A klasszikus fülklipszek mellett léteznek olyan verziók is, melyek formájukat tekintve egyáltalán nem tűnnek fülklipsznek, ehelyett a beszúrós fülbevalókat imitálják, igen meggyőzően. Ilyen ékszert persze leginkább akkor érdemes választanod, ha nincs kifúrva a füled, de mégis szeretnél fülbevalót hordani. Abban az esetben viszont, ha magát a fülklipsz trendet tennéd magadévá, jobb, ha valóban fülklipsznek látszó modellt választasz. Ennek az irányzatnak ugyanis voltaképpen épp az a lényege, hogy az ékszer feltűnő legyen, bizonyos esetekben akár még a giccs is belefér. 

Hagyományos fülbevalónak tűnik

Hagyományos fülbevalónak tűnik (kendrascott.com)

Kombináld!

A klipszeket más ékszerekkel is kombinálhatod, azonban ezzel csak óvatosan. Egy visszafogottabb fülklipsz ugyanis akár még egy másik fülékszert  is elvisel, azonban ha egy méretesebb, hangsúlyosabb darabról van szó, a további ékszerezéssel csínján kell bánni. Utóbbi esetben a legjobb, ha a klipszet hagyod érvényesülni az arcod környékén és inkább nyakláncot sem teszel fel. A fülklipszhez stílusában, színében passzoló karkötő vagy gyűrű viszont már jöhet.

Fülklipsz

Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

Még több 2021-es trend

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top