nlc.hu
Trend

Kate Moss lánya és élete

A 47 éves Kate Moss megállította az időt, mert kicsit sem öregszik

Január 16-án ünnepli a 47. születésnapját az angyalarcú modell, Kate Moss, akinek botrányokkal és sikerekkel tarkított élete igazi szappanopera.

A londoni születésű Moss alig volt 14 éves, amikor egy New York-i reptéren leszólította a Storm Modellügynökség alapítója. Egy év. Ennyi elég volt ahhoz, hogy a kamasz Kate Moss fotósorozata bekerüljön egy magazinba. Pedig nem tartották tipikus szupermodellalkatnak, amit 172 centis magasságával és „nem tökéletes” arcával indokoltak. Ő pedig pont ezért hódította meg a kifutókat. Egyediségére a legnagyobb divatmárkák figyeltek fel, és amíg egykori barátnői az érettségire készültek, ő már becélozta Milánót, Párizst... „Azt hiszem, talán az is erősített, hogy soha nem vettem magam igazán komolyan” – mondta egy két évvel ezelőtti interjúban.

Azok, akik az elmúlt 3 évtizedben vele dolgoztak, azt mondják, Moss sikere egyszerűen abban rejlik a mai napig, hogy nem egy elérhetetlen ideál, nagyon egyedi vonásokkal rendelkező nő, de ő hasonlít eközben a legjobban a többi nőhöz, akik nem sétálgatnak a  kifutón. A modell erről így vélekedett a Harpers Bazaar magazinban: Én soha nem akartam a szépség rabszolgája lenni. Félreértés ne essék, ahogyan öregszem, én is egyre jobban szeretem a szépségápolási termékeket, de nem vagyok a megszállottjuk. Ha elmegyünk vásárolni vagy sétálni, vagy akár buliba, nem fogok műszempillát viselni. Néha, ha sminkes barátaimmal van programok, akkor ők meggyőznek erről, de én magamtól soha nem kenek ki magam a hétköznapokon úgy, mintha a kifutón lennék.”

A 90-es évek végére az egyik legjobban kereső modell lett, amit egészen a 2010-es évek közepéig tartani tudott, pedig ekkor már 40 éves volt. De, ahogyan lenni szokott, nemcsak a Dior-, a Versace-, vagy a Calvin Klein-bemutatókon nyújtott teljesítményére voltak kíváncsiak az emberek, hanem az életére, és az azt körülvevő botrányokra is.

Kate Moss akkor és most

Kate Moss a 90-es évek elején és 2016-ban (Fotó: Profimedia)

A 90-es években maga Clinton elnök szólalt fel, akkora trend lett az államokban az úgynevezett heroinsikk-pillantás, amit Moss hozott divatba. A heroinsikket 1993-ban hozta divatba Moss, amikor a Calvin Klein fehérneműreklámjában  csontsoványan, karikás szemmel, ápolatlan hajjal pózolt, amit aztán milliók utánoztak. 2005-ben pedig kokainfogyasztás közben fotózták le, így több szerződését felbontották. Érdekesség, hogy többnyire a fast fashion márkák köszönték meg neki a munkát, és érvénytelenítették a szerződését, míg a luxusmárkák továbbra is alkalmazták. A botrány nem csendesedett ő pedig közleményben kért bocsánatot, majd bevonult egy elvonókúrára.

Szerelmek jöttek és mentek

Ahogy a botrányai, úgy a magánélete is bőven adott beszédtémát. Húszéves volt, amikor összejött az akkor 31 éves Johnny Depp színésszel New Yorkban. Intenzív kapcsolatuk volt, amely négy évig tartott. Évekkel a szakítás után Moss csak a szépre emlékezett, így beszélt az újságírókának: „Soha senki nem fog úgy törődni velem, ahogyan Johnny tette” – mondta. 

Rövidebb románcok után 2001-ben kezdett randizni Jefferson Hackkel. Egy évvel később megszületett a pár közös gyermeke, Lila. Bár Lila szülei nem maradtak együtt, ma is nagyon szoros köztük a kapcsolat, amikor 2011-ben Moss férjhez ment, gyermeke apja is ott volt az esküvőn és biztosította őt a támogatásáról. 

Talán a legpusztítóbb kapcsolata Pete Doherty zenésszel volt, aki 2005 és 2007 között volt a pasija. Nem lett happy end, de a modell megismerte Jamie Hince-t, a The Kills gitárosát, aki 2011-ben feleségül vette. Egyetlen év. Ennyi jutott nekik, a válásuk hosszú évekig húzódott, mire hivatalosan is kimondta a bíróság.

2015 óta Kate Moss pasija Nikolai von Bismarck, 34 éves német fotós.

Az anyaság

 Szoros a kapcsolata a lányával, aki tavaly lett 18 éves. „Korábban sminkesektől és mesterfodrászoktól kértem tanácsot, aztán amikor Lila 16 éves lett, és a barátnőivel állandóan beauty blogokat és Instagram-oldalakat néztek, engem is elkezdtek tanítani az ott látott praktikákra” – mondta Moss még 2018-ban. Lila természetesen anyja nyomdokaiba lépett, és 2020-ban, a  Miu Miu bemutatóján debütált a kifutón. „A lányomnak sokkal nehezebb dolga van, mint anno nekem. Ma már mindannyiunknak az arcába vannak tolva a Kardashianek, ez egyrészt azonnali inspirációt jelent, de közben azonnali ítélkezést is, hogy az, akit látunk, mennyire nem tökéletes a Kardashian-mércével nézve.”

Galériánkban megnézheted, hogyan változott Kate Moss az elmúlt években, és azt is, hogy milyen nagy lett a lánya!

Kate Moss fiatalon
Megnézem
Összes kép (9)

Modellek és gyermekeik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top