nlc.hu
Trend

Tetoválás trendek 2021

Minimál, szimmetria és látható helyek – Tetoválás trendek, 2021

Ha tetováltatni készülsz és számít az is, hogy a felkerülő minta divatos is legyen, figyelj! Íme 2021 legmeghatározóbb tetkótrendjei!

Amikor tetoválást csináltatsz, lehetőleg ne az aktuális divat legyen az elsődleges szempont, ami alapján kiválasztod a mintát, illetve a testrészt, ahová felkerül, hiszen a tetoválás nem csupán egy-két szezonra szól, hanem egész hátralévő életedben veled lesz. A trendekre e téren inkább inspirációként érdemes tekinteni. 

Minimál

A minimalista irányzat évek óta markánsan tartja magát a tetkódivatban és belátható időn belül nem is fog elmúlni, de még csak csillapodni sem. Amilyen szolidak és letisztultak ezek a minták, a jelentésük annál mélyebb és összetettebb. A különféle háromszögek, a szív, pontosvessző, az egyenlőségjel, a végtelen jel, az agancs, a szívhang vagy épp a kulcslyuk ebben az évben is népszerűek lesznek, ám mielőtt ilyesmit varratnál magadra, nézz utána, hogy pontosan mit is jelképez az adott motívum.

Minimál

Minimál (Fotó: Getty Images)

Minden, ami űr

Menő idén minden olyan minta, mely az űrrel kapcsolatos, tehát a Nap, a Hold vagy épp a Szaturnusz, a csillagok, csillagképek, vagy akár a zodiákius jegyei. Ez a trend már alapból is közkedvelt volt, azonban tavaly különösen felfutott, amit a szakemberek annak tulajdonítanak, hogy a világjárvány miatti bizonytalan helyzetben sokan fordultak a spiritualitás, illetve földöntúli dolgok felé és mindezt tetoválások formájában is meg akarták örökíttetni magukon. Mivel a pandémián egyelőre nem vagyunk túl, így ez az irányzat is minden bizonnyal felkapott marad az elkövetkezendő hónapokban. 

Égitestek

Égitestek (Fotó: Getty Images)

Növények

Egy igényesen kivitelezett növényi tetoválás viszonylag kockázatmentes választás, hiszen mutatós, a divatból sem igazán tud kimenni – ahogy például az öltözködésből sem tűnnek el a virágminták –, és hordhatod jelentéssel, például valaminek vagy valakinek az emlékére, de akár anélkül is, csupán azért, mert esztétikus. Jelenleg a finom kidolgozású növényi tetkók a legtrendibbek, szürke-feketében és színesben egyaránt, melyek akár egy botanikai szakkönyvben is megállnák a helyüket. A növények fajtáit tekintve gyakorlatilag minden belefér, de a legfelkapottabbak kétségkívül a vadvirágok, valamint az örök klasszikus, a rózsa.

Növények

A rózsa tetkó örök divat (Fotó: Getty Images)

Szimmetria

A kidolgozott, bonyolultabb szimmetrikus minták is nagyot mennek idén. Ilyen mintát ajánlanak a szakemberek azoknak, akik nem elsősorban valamilyen mélyebb jelentéstartalmat szeretnének tetoválás formájában megjeleníteni magukon, hanem inkább olyasmit varratnának, ami igazán látványos. A jelentés persze ebben az esetben sem kizárt, a háromszögek különféle kombinációi például abszolút beleillenek ebbe az irányzatba, miközben számos dolgot kifejezhetnek, így többek között az időt (múlt, jelen, jövő), a családot (apa, anya, gyerek), az elme, test és szellem hármasát, de akár vallási vonatkozásban a Szentháromságot is. A szimmetrikus minták között a geometrikus formák és a mandalák számítanak a legnagyobb slágernek.

Szimmetria

Szimmetria (Fotó: Getty Images)

Látható helyek

És hogy hova kerüljön a tetkó? Nos, ezt nyilvánvalóan az ízlés, az életmód és persze maga a minta határozza meg elsősorban. Az idei trendek azonban azt diktálják, hogy olyan helyre, ahol szinte soha nincs eltakarva, tehát elsősorban a kézfejre, ujjakra, nyakra, fülre vagy akár az arcra. Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb tetoválóművész nem javasolja a kézfej tetkót, így előtte ezt beszéld meg vele!

Ahol mindig látszik

Ahol mindig látszik (Fotó: Getty Images)

Via

Még több 2021-es trend

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top