Izgalmas és divatos rövid frizurák 60 felett

Miss Poppy | 2021. Március 09.
Ki mondta, hogy 60 felett nehéz csinos rövid frizurát vágatni? Lesd el Glenn Close, Olivia Newton-John és Jane Fonda stílusát!

Helen Mirren, Glenn Close, Jane Fonda – néhányan azok közül a legendásan szép színésznők közül, akik jóval a 60. életévükön túl is stílusikonok. De minket nemcsak az öltözetük, hanem a divatos és rövid frizurájuk is lenyűgöz. Inspirálódj te is velünk együtt!

Végzett bob

A bob tipikusan olyan rövid frizura, ami ugyanolyan jól állhat egy huszonévesnek, mint 60 fölött. Sőt, ahogy a példa is mutatja, 70-en túl sem kell lemondani róla! Helen Mirren 75 éves, bombasztikus formában van, és a frizurája is nagyon nőies, stílusos.

A bob sokféle fazonja közül a színésznő a végzett bob mellett döntött, ami annyit jelent, hogy a tarkótól indulva lépcsőzetesen vágják a hajat. Ez a fazon nemcsak extra volument ad a hajnak, de a nyakat is hosszabbnak mutatja, és hullámos hajjal pont ugyanolyan jól mutat, mint egyenessel. Pluszpont azért, mert nagyon könnyű beszárítani otthon is.

Helen Mirren 70 felett is gyönyörű (Fotó: Getty Images/Rachel Murray/Getty Images for L’Oréal Paris)

De még ezt a fazont is tovább lehet turbózni, és erre is mutat egy tökéletes példát a színésznő. A hátul megtűzött, elöl magasított frizura extravagáns, magabiztos és igazán üde megjelenést kölcsönöz a viselőjének. Mirren is csak úgy ragyog, és cseppet sincs az az érzésünk, hogy ne illene a korához.

Helen Mirren tudja, hogyan viselje a vagány, rövid frizurákat (Fotó: Getty Images/SC Pool – Corbis)

Pixie

Az egészen rövid frizurák királynője a pixie fazon, ami szintén telitalálat 60 felett (is). A kicsit kócos hatású, tépett fazon laza, mégis feltűnő megjelenést biztosít, és szinte alig kell néhány perc indulás előtt ahhoz, hogy elkészítsd.

Jane Fonda 2021-ben a franciás sikk mellett tette le a voksát, és szerintünk nagyon jól döntött. Ez a haj nagyon szépen kiemeli az arcot és a szemet.

Jane Fonda mindig imádta a rövid, de nőies fazonokat (Fotó: Getty Images for Children’s Diabetes Foundation)

Frufru

A frufru sem csak a 20 évesek kiváltsága! Különösen igaz ez az oldalra húzott frufru esetében. Glenn Close is egy ilyen fazon mellett döntött: a lépcsőzetesen vágott frizura könnyedsége kifejezetten mutatós lehet ősz hajszínnel, és már magában a forma is minimum 10 évet fiatalít.

Glenn Close frizuráját pillanatok alatt, otthon is beszáríthatod (Fotó: Getty Images/George Pimentel)

De a frufru viselésre Jane Fonda is mutat egy korábbi példát: a ritkított, oldalra fésült frufru egy nagyobb volument adó frizurával kifejezetten nőies, elegáns.

Fonda imádja a frufrut, és jól is áll neki (Fotó: Getty Images/Randy Holmes/ABC)

Texturált bob

A bob vagy bubi már az Ókorban is divatos volt, így nem csoda, hogy millió változata létezik ma is. A texturált bob jellemzője, hogy a hajat nem egyforma hosszúságúra vágják, hanem hosszabb-rövidebb tincsekre, így a rétegek extra volument adnak a frizurának. A végeredmény egy természetes és friss megjelenés, amihez nagyon jól passzol a texturált frufru is. Olivia Newton-John is ezt a romantikus fazont választotta, és nagyon jól áll neki. A képet elnézve szinte hihetetlen, hogy 72 éves!

Olivia Newton-John hullámos frizurája 60 felett is szuper választás (Fotó: Getty Images/Michael Tran/FilmMagic)

Még több divat!

Exit mobile version