nlc.hu
Trend

Londoni Divathét 2021/2022 ősz-tél

5 divattrend a Londoni Divathétről

Lezajlott a Londoni Divathét, mutatjuk, milyen divattrendek bukkantak fel a 2021-es őszi-téli időszakra vonatkozóan.

Azt kell, hogy írjuk, jóval több fantázia szorult a Londoni Divathétbe, mint amit előző héten New York esetén láthattunk. A színek több pozitív élénkséget mutattak, volt volumen, fodor és csipke, csupa optimista részlet, olyan, amihez el kell menni valahová, legfőképp otthonról. 

A Londoni Divathét színei

A Pantone Intézet a Londoni Divathét esetén is közzétette színelőrejelzéseit, míg New Yorkhoz klasszikus, telt színeket rendelt, itt az időtlenség és sokoldalúság érzete már picit több élénkséggel vegyült. A Mandarin Red, Celery vagy Exuberance árnyalatok energikus, gazdag színek, amik remek kontrasztot alkotnak a barnás, bézses, tompább társakkal, az ebben rejlő feszültség pedig mindig jót tesz a szetteknek is, érdemes kipróbálnunk nekünk is. 

A Pantone Intézet színelőrejelzése a Londoni Divathétre.

A Pantone Intézet színelőrejelzése a Londoni Divathétre (Fotó: pantone.com)

Kockás ruhák divatja

Mivé is lenne a brit hon kockás szövet nélkül?! Szertefoszlana egy szempillantás alatt a ködös időben. A következő őszi-téli időszakból sem fog hiányozni a minta, mely Vivienne Westwoodnál (természetesen) punkos, Paul Costelloe kollekciójában nemes, Molly Goddardnál pedig élénk mintakavalkád részeként jelent meg. Divatosak lesznek a kockás szettek, ha bátrak vagyunk, variálhatjuk a különféle kockás mintákat, azonban ha nem mennénk ilyen messzire, elegendő, ha nadrágunk vagy szoknyánk mintázataként jelenik meg.

Molly Goddard 2021 ősz-tél

Molly Goddard 2021 ősz-tél (Fotó: Profimedia)

Vivienne Westwood 2021 ősz-tél

Vivienne Westwood 2021 ősz-tél (Fotó: Profimedia)

Paul Costelloe 2021 ősz-tél

Paul Costelloe 2021 ősz-tél (Fotó: John Phillips/BFC/Getty Images)

Monokróm divat

Divat lesz talpig egy színbe vagy mintába bújni majd ősszel is (mert most is az, csak szólok), a szett egységességéből fakadó biztonságérzet, komfort úgy tűnik, nemcsak nekünk, de a tervezőknek is szimpatikus. Unalmasságba azonban nem kell átfordulni, tehetünk ezért némi látványos mintával, teltebb színnel is. A Temperley London divatháznál szuper denim szettet láthattunk, a Roksanda mélykék overall és kabát formájában vitte művészi szintre, Roland Mouret esetén pedig egy élénk, narancs szettet érdemes kiemelni, mindjárt mutatjuk is.

Temperley London 2021 ősz-tél

Temperley London 2021 ősz-tél (Fotó: Profimedia)

Roland Mouret 2021 ősz-tél

Roland Mouret 2021 ősz-tél (Fotó: Profimedia)

Roksanda 2021 ősz-tél

Roksanda 2021 ősz-tél (Fotó: Profimedia)

Miniszoknya divat

Évek óta fülig szerelmes a világ a midi szoknyákba, és bár nem állítanánk, hogy ősztől drámaian változna a helyzet, említést kell tenni a Londoni Divathét miniszoknya-felhozataláról. A rövidke szoknyácskák a legtöbb tervezőnél jelen voltak, mindenki beleálmodta a maga stílusát, ránk nézve pedig mindez annyit jelent: ha kedvünk támadna combot villantani, hát tegyük bátran! Miniszoknyákból nem lesz hiány hozzá.

Vivienne Westwood 2021 ősz-tél

Vivienne Westwood 2021 ősz-tél (Fotó: Profimedia)

Temperley London 2021 ősz-tél

Temperley London 2021 ősz-tél (Fotó: Profimedia)

Mark Fast 2021 ősz-tél

Mark Fast 2021 ősz-tél (Fotó: Jeff Spicer/BFC/Getty Images)

Volumen és fodrok divatja

Mint már a bevezetőben említettem, volumenben nem volt hiány a divathéten: fodrok, merészen szélesedő szoknyák, kabátóriások is feltűntek, szexin egyedi arcát hozta az oversize. Molly Goddard bemutatta, mit viselne Carrie Bradshaw 2021-ben, ha brit lenne, Paul Costelloe-nál láthattuk, miként érdemes ellensúlyozni egy gigapuffos ujjú blúz látványát, a Roksanda bézs pelerin kabátját pedig egyszerűen csak látni kell, igazi műremek.

Paul Costelloe 2021 ősz-tél

Paul Costelloe 2021 ősz-tél (Fotó: John Phillips/BFC/Getty Images)

Molly Goddard 2021 ősz-tél

Molly Goddard 2021 ősz-tél (Fotó: Profimedia)

Roksanda 2021 ősz-tél

Roksanda 2021 ősz-tél (Fotó: Profimedia)

Púderpink

Lehet, hogy a Pantone Intézet nem szavazta be, mi úgy látjuk, a tervezők szívesen nyúltak a lágy rózsás árnyalatokhoz. A púderrózsaszín, mályvás pasztell pinkeket vegyíthetjük is egymással, Victoria Beckham és Bora Aksu kollekciójában is első osztályú példát láthattunk rá, mennyire feminin szettek alkothatók részvételükkel. A kontrasztokra esetében is érdemes építeni, tegyünk mellé aranyat, fémes színeket egy kis glamúr kedvéért, vagy telt, sötét árnyalatokat, nagyon jól fog működni.

Victoria Beckham 2021 ősz-tél

Victoria Beckham 2021 ősz-tél (Fotó: Profimedia)

BORA AKSU 2021 ősz-tél

BORA AKSU 2021 ősz-tél (Fotó: John Phillips/BFC/Getty Images)

Molly Goddard 2021 ősz-tél

Molly Goddard 2021 ősz-tél (Fotó: Profimedia)

Divattrendek tavaszra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top