nlc.hu
Trend

Divattrendek: New York-i Divathét 2021 ősz/tél

A színek diktálták a divattrendeket a New York-i Divathéten

Lezajlott a New York-i Divathét, mutatjuk, milyen divattrendek alakítják majd ruhatárunkat.

The show must go on – ez a Queen-szám jutott eszembe a New York-i Divathét kapcsán, amelyen a 2021 őszi-téli szezonra szánt kollekciókat mutatták be. A 4 Nagy tagjaként is számon tartott divathét esetén többször is felröppent a hír, hogy a pandémia miatt meg sem tartják, végül a javarészt online térbe költözött eseménysorozat mégis lezajlott. Bár ötvennél is több márka mutatta be kollekcióit, hiányoztak az olyan nagy nevek, mint Marc Jacobs, Michael Kors, vagy Carolina Herrera – az élet azonban nem áll meg, a feltörekvő nevek és néhány méltán híres versenytársuk prezentálták ruháikat, melyek alapján az alábbi divattrendeket látjuk formálódni.

Mellények

Az elmúló téli szezonból továbbvitték a tervezők a mellényeket a következőbe is, melyek így a látványosan réteges öltözködés alapelemeivé váltak. A kötött ruhadarabok szépen ötvözik az elvárásokat: kényelmesek, ha kell, blúzok fölé, ha kell, pólóra véve is viselhetjük őket. Jól mutat irodai szettekhez, de ha otthon vagyunk, akkor is jól jön, ha egy szép mellény melengeti a hátunkat. Mázli, ha már mostanra beszereztünk egyet, ha pedig nem tettük, számíthatunk rá, hogy jövő ősszel is megéri majd lecsapni egy mutatós darabra. 

Staud New York-i divathét 2021 ősz tél

Staud (Fotó: profimedia)

Jason Wu New York-i divathét 2021 ősz tél

Jason Wu (Fotó: Getty Images for NYFW: The Shows/AFP)

ADEAM new york-i divathét 2021 ősz tél

ADEAM (Fotó: Profimedia)

Klasszikusan élénk divatszínek

A Pantone Intézet még a divathét indulása előtt közzétette, milyen színeket jósol az őszi/téli kollekciók esetén. Időtlen, sokoldalú színek eljövetelét prognosztizálták, melyek összhangban vannak az emberek funkcionalitás iránti vágyával (vagyis azzal, hogy lezárások vannak, ki tudja mi lesz, nincs lehetőség pink tüllben divatozni). Mégis, a színek egyáltalán nem unalmasak: élettel teli, gazdag árnyalatok, de a realitás talaján mozogva örök klasszikusok.

Pantone Intézet előrejelzése a New York-i Divathét 2021 őszi-téli kollekcióira vonatkozóan

Pantone Intézet előrejelzése a New York-i Divathét 2021 őszi-téli kollekcióira vonatkozóan (Fotó: pantone.com)

És valóban, a bemutatókon minimális volt a neon árnyalat, alapszínekből építkező kollekciókat láthattunk, olyan darabokkal, melyek bár élénkek, mégis biztonságot sugárzók, nem mellékesen pedig az évek múlásával is nyugodt szívvel viselhetők lesznek majd.

Proenza Schouler - New York-i Divathét 2021 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (4)

Puffos ujjú ruhák

A szezonok óta velünk lévő trend ősszel sem megy majd sehová, igaz a New York-i tervezők zömmel a valóság talaján maradva építették bele öltözékeikbe ezeket az elemeket. A bővebb ujjmegoldások a legtöbb helyen a lágyságot, bőséget és azzal járó elegáns kényelmet hangsúlyozzák, gigapuffos kialakítás inkább csak az alkalmi ruhákra volt jellemző. 

ADEAM - New York-i Divathét 2021 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (4)

Steppelt kabátok

Abban önmagában nincs sok újdonság, hogy a pufikabátok, steppelt kabátok népszerűek az őszi-téli szezonokban, az azonban már említésre méltó, hogy egy konkrét fazon magasan kiemelkedik a tömegből. Már a mostani télen is észrevehettük, a rácsosan steppelt kabátok nagy divatok voltak, főként azok látványra lepelszerű változatai, melyek olyannak tűnnek, mintha csak egy jól (tényleg jól) szabott takarót borítottunk volna magunkra. Nos, úgy tűnik, ezek a kabátok jövő ilyenkor is még divatban lesznek, több tervezőnél is láthattuk őket, melyek közül Jason Wu sötétkék kabátja reméljük, felkeltette a fast fashion márkák figyelmét is.

Jason Wu - New York-i Divathét 2021 ősz-tél

Jason Wu (Fotó: Jamie McCarthy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Staud - New York-i Divathét 2021 ősz-tél

Staud (Fotó: Profimedia)

Bevza - New York-i Divathét 2021 ősz-tél

Bevza (Fotó: Profimedia)

Bővülő nadrágszár

Amint azt már mi is megénekeltük, az idei farmertrendek leszámoltak a skinny nacikkal és egy halom bőszárú alternatívát kínálnak helyette. Mindez pedig a nadrágokat általában is jellemzi, a bő fazonokról szezonok óta állítják, hogy divatosabbak, úgy tűnik, már csak nekünk kell elhinni, hogy van élet a cuppanós nacikon túl is. Erről tanúskodtak a New York-i kollekciók is, melyekben zömmel lengén libbenő szárú nadrágokat láthattunk, közöttük is feltűnően gyakran szerepeltek a bővülő, enyhén trapéz szárú változatok. Bokáig érő és földet söprő végleteket is bemutattak, de meg kell hagyni, ezek talán a legkevésbé praktikusak: míg előbbi tömzsivé tehet, utóbbi egyszerűen csak koszos lesz két lépés után. A trend maga azonban szuper, érdemes megtalálni az alkatunkhoz legjobban passzoló darabokat. 

Jason Wu - New York-i Divathét 2021 ősz-tél

Jason Wu (Fotó: Jamie McCarthy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Proenza Schouler - New York-i Divathét 2021 ősz-tél

Proenza Schouler (Fotó: Profimedia)

Adeam - New York-i Divathét 2021 ősz-tél

Adeam (Fotó: Profimedia)

Jöhet egy kis farmerdivat?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top