nlc.hu
Trend

Elvették a túlsúlyos gyerekeket

Lecsapott az angol gyámügy: elvették szüleiktől a túlsúlyos gyerekeket

Állami gondoskodásba helyezett két kamaszt az angol gyámügy, miután úgy ítélték meg, a gyerekek túlsúlyosak.

Tartós nevelőszülői gondozásba került két brit tinédzser, miután egy bíróság úgy döntött, túlsúlyosak. A Guardian cikke szerint persze ez a drasztikus intézkedés nem volt előzmény nélküli, a sussexi szociális szolgálat hosszabb ideje figyeli a családot, a helyi önkormányzat még egy edzőterembe is bérletet vett a túlsúlyos fiataloknak.

Ám minden segítő szándék hiába volt, a család nem vett részt az edzéseken, nem működött együtt a súlycsökkentő programokkal és a gyerekek súlya nem is csökkent.

Elérte az egy mázsát a 8 éves kisfiú

A család nem figyelt a fogyásra (Illusztráció: Getty Images)

Gillian Ellis bíró úgy látta, hogy a gyermekek szülei nem értik a szociális szolgálatok munkatársai által felvetett aggodalmak súlyosságát, ráadásul nem támogatták az egészséges táplálkozást és a testmozgást sem.

„Ez egy nagyon szomorú és szokatlan eset, egy szerető család esetében, ahol a szülők kielégítik a gyermekek számos alapvető szükségletét, de aggasztó, hogy a szülők nem elégítik ki a gyermekek egészségügyi szükségleteit. Így mindkét gyermek súlyosan túlsúlyos, és a szülők képtelenek voltak segítséget nyújtani a gyermekeknek ennek az állapotnak a megváltoztatásában” – mondta ítéletében a Ellis bíró.

Tippek a fogyáshoz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top