nlc.hu
Trend

Divat a mellény

Így hordd a tavasz trendjét, a mellényt!

A mellény régóta nem volt akkora divat, mint amekkora idén lesz. Elmondjuk, hogyan viseld stílusosan.
Újra divat a mellény!

A mellény sosem ment ki teljesen a divatból, nem lehet azt mondani, hogy az elmúlt évtizedekben bármikor is különösebben ciki lett volna hordani, ugyanakkor jó ideje nem volt ott a vezető trendek között sem. Ez azonban idén megváltozik, ugyanis a tavaszi szezon egyik legnagyobb visszatérője a mellény, mégpedig mindenféle stílusban. Éppen ezért most ennek a ruhadarabnak a viseléséhez adunk inspirációt és tanácsokat…

Hagyományos szövet

A klasszikus, gombos szövetmellényekben számos lehetőség rejlik. Természetesen viselhetők egyfelől egy kosztüm, vagy épp egy mellény-nadrág szett részeként: ilyenkor a legjobb, ha a hagyományos vonalon maradva, világos inggel vagy garbóval és elegáns kiegészítőkkel veszed fel. Passzolnak ugyanakkor a farmeres szettekhez is. A legizgalmasabban viszont az eklektikusabb összeállításokban mutatnak, vagyis amikor olyan holmikkal kombinálod őket, melyek stílusban alapvetően távol állnak tőlük, például mintás pólóval vagy épp könnyű egészruhákkal, szoknyákkal. Utóbbi esetben a szett elemeinek színárnyalatait célszerű összehangolni, ez ugyanis egységet teremt az eltérő stílusú darabok között.

Klasszikus mellény
Megnézem
Összes kép (3)

Kötött

A kötött vagy horgolt mellények mindig kölcsönöznek egyfajta retró hangulatot az öltözékeknek, még akkor is, ha az outfit többi darabja egyáltalán nem ilyen jellegű. Ebben a kategóriában idén a csíkos, a geometriai és az anyagában mintás, illetve a szokatlan színárnyalatú modellek mennek. Egy ilyen mellény akár önmagában is karaktert ad a szettednek, tehát a legjobb, ha hagyod érvényesülni az összeállítás „főszereplőjeként” és egyszínű, letisztult szabásvonalú alapdarabokkal kombinálod. 

Kötött mellény
Megnézem
Összes kép (3)

Farmer 

A farmermellény szintén a klasszikusok közé sorolható és persze, hogy továbbra is aktuális. De még mennyire! A denim on denim trend jegyében párosítható akár további farmerholmikkal, de tűpontosan passzol a bőr és műbőr darabokhoz, ahogy a kockás cuccokhoz is. A kék-fekete-szürke színvilággal nem lehet mellélőni, de nem tilos élénkebb elemekkel variálni sem. Egy ilyen mellény akár farmerdzseki helyett is bevethető és a kissé hűvösebb nyári napokra is elkísérhet.

Farmer mellény
Megnézem
Összes kép (3)

Hosszú 

Az utóbbi néhány évben  a hosszított mellények voltak leginkább jelen a mainstream divatban, a fazon pedig velünk marad 2021-re is. Az ilyen szabású mellények optikailag kissé összenyomják az alkatot, ezért ha alacsonyabb termetű vagy, csínján kell bánnod velük. Ilyenkor az a megoldás, ha a csípő vonala alá, de legfeljebb combközépig érő modellt választasz, az ennél hosszabb fazonok inkább csak a magasabbaknak valók. A hosszú mellények akkor mutatnak igazán jól, ha vagy kigombolva, köpenyszerűen viseled őket, vagy pedig, ha mindenképp össze akarod fogni, akkor ezt egy derékon megkötött, hangsúlyosabb övvel teszed meg.  

Hosszú mellény
Megnézem
Összes kép (4)

Rövid

Divatosak ugyanakkor a legfeljebb derékig érő vagy annál rövidebb mellények is, melyek viszont direkt előnyösek akkor, ha alacsony vagy, hiszen ránézésre nyúlánkabbnak tűnhetsz bennük. A minimellényeket viselheted egyrészt úgy, hogy egy hosszabb, kilógatott felsőrészre veszed rá őket, de akár crop toppal vagy betűrt felsővel és magas derekú szoknyával vagy nadrággal kombinálva is. Az előbbi megoldás a felsőtestet, míg az utóbbi értelemszerűen a lábakat mutatja hosszabbnak, így tehát abszolút alkalmas arra, hogy ha szükségét érzed, optikailag módosíts vele a testarányaidon. 

Rövid mellény
Megnézem
Összes kép (4)

Sportos

A tavasz folyamán, illetve majd ősszel is jó hasznát veheted egy pufi, vagy szélálló anyagú, bélelt mellénynek. Az ilyen mellények a sportos átmeneti dzsekiket válthatják ki. Jellegüknél fogva hétköznapi alapdarabokhoz, illetve szintén sportos holmikhoz passzolnak, ezen belül is elsősorban nadrágos szettekhez. Elegánsabb outfitekhez és szoknyához, egészruhához viszont nem illenek.

Sportos mellény
Megnézem
Összes kép (3)

Felsőként

A mellényeket önmagukban, felsőrész gyanánt is ér hordani. E célra a szövet-, illetve a kötött, szűkebb vagy legfeljebb közepesen bő mellények alkalmasak leginkább. Ilyenkor sem árt persze, ha felveszel a mellény alá egy vékony trikót – persze olyat, aminek a pántja nem lóg ki alóla –, különösen, ha hónaljban kivágottabb darabról van szó, hiszen így egészen biztosan nem fog kivillanni belőle a melltartód vagy épp annak hiánya. 

Mellény
Megnézem
Összes kép (4)

Oversize

Ahogy szinte minden ruhadarabon, úgy a mellények esetében is hódít az oversize, ezen belül is különösen a vállhangsúlyos, válltöméses modellek. Az ilyen mellények statement darabok, vagyis mindenképp uralják az outfitet, ami épp ezért nem szorul további cifrázásra. A fazon ugyanakkor óhatatlanul szélesebbnek és alacsonyabbnak mutat, amit célszerű ellensúlyozni, például azzal, ha nem begombolva viseled, illetve ha magassarkú cipőt húzol hozzá. 

Oversize mellény
Megnézem
Összes kép (3)

Még több trend

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top