nlc.hu
Trend

Így hordd: oversize pólók

Így hordd az oversize pólókat!

Nem kell félni a túlméretes felsőktől, az oversize pólók nemcsak arra valók, hogy otthonunk négy fala között hordjuk őket. Ezt street fashion fotókkal is bizonyítjuk.

Minden, ami oversize, vagyis túlméretes, az a divatos, így van ez már évek óta, bár bőven akadnak, akik félnek magukra ölteni ilyen ruhadarabokat, mert attól tartanak, hogy úgy festenek majd benne, mint akire szó szerint túl nagy a kabát, és úgy érzik majd magukat, mint egy kisgyerek, aki megörökölte a nagyobb testvér ruháit, vagy mintha a szekrény aljáról túrtak volna elő egy régi, megunt, kinyúlt holmit.

Érdemes azért egy próbát tenni velük, a megfelelő ruhadarabokkal és kiegészítőkkel kombinálva ugyanis stílusos outfiteket lehet összeállítani, és az oversize kalandozásokat talán érdemes egy pólóval indítani, hiszen ez egy tényleg jól kombinálható darab.

Csak lazán!

A túlméretes ruhadarabok egyik nagy előnye, hogy nagyon kényelmesek, és most, hogy a világjárvány miatt nem nagyon tudunk kimozdulni, és a lezser, laza, komfortos otthoni viseletek reneszánszát éljük, valószínűleg sokan vannak, akik hasonló szettekben töltik a mindennapjaikat, igaz, platformtalpú cipő nélkül. 

Fő a kényelem!

Fő a kényelem! (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Az oversize póló tulajdonképpen tunikaként is működik, vagyis tökéletes párost alkot egy szűk farmer- vagy bőrnadrággal vagy éppen leggingszel. Utóbbi ugyanis továbbra sem minősul nadrágnak, vagyis minimum az ágyék vonalát takaró vagy annál hosszabb ruhadarabbal, például egy oversize pólóval érdemes kombinálni.

Oversize póló mint tunika.

Oversize póló mint tunika. (Fotó: Donell Woodson/Getty Images)

Egy szoknya, egy póló

A túlméretes pólót kombinálhatjuk szoknyával is, mégpedig úgy, hogy színben harmonizáljanak, és a szoknya tulajdonképpen a felső folytatása legyen. Így kicsit olyan lesz az összhatás, mintha egy ruha lenne rajtunk, igaz, viselője alakját ez a kombináció is elrejti.

A színharmónia a tökéletes outfit kulcsa.

A színharmónia a tökéletes outfit kulcsa (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

És természetesen az sem akadály, ha a póló hosszított és jóval a csípő vonala alá ér.

Rétegezni tudni kell.

Rétegezni tudni kell (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Ha szeretnénk hangsúlyozni a derekunkat, akkor természetesen a pólót be is tűrhetjük. Arra ügyeljünk, hogy ne az outfitünk viseljen minket, hanem mi az outfitünket, a szoknya legyen inkább egyenes vagy szűk fazonú. 

A megfelelő kiegészítőkkel bármilyen szettet fel lehet dobni.

A megfelelő kiegészítőkkel bármilyen szettet fel lehet dobni (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Ha nem akarjuk állandóan igazgatni a pólót, akkor egy övet (vagy éppen egy övtáskát) is tehetünk a derekunkra, ez is nagyon szép homokóra alkatot varázsol.

Egy deréköv csodákra képes.

Egy deréköv csodákra képes (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Ha egyszer oversize, akkor legyen OVERSIZE

Természetesen nem tilos a túlméretes és a bő ruhadarabokat kombinálni egymással, 2020 nemcsak az oversize pólók éve, hanem a bő nadrágoké is. Ha akarjuk, egy ilyen laza összeállítást is csinosabbá tehetünk azzal, például ha kiegészítőként elegánsabb darabokat és magas sarkú cipőt vagy szandált veszünk fel hozzá.

2020 a bő nadágok éve.

2020 a bő nadrágok éve (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Az oversize póló, ha elég hosszú, akár miniruhaként is hordható, de érthető, ha nem mindenki tudja felébreszteni magában belső Ariana Grandéját.

Ariana Grande oversize pulcsi

Ariana Grande oversize pulcsiban (Fotó: Jesse Grant / Getty Images for iHeartMedia / AFP)

Ha fő a komfort, egy rövid biciklis nadrágot is lehet alá venni, illetve legfelső rétegként nyugodtan felvehetünk rá egy szintén oversize zakót vagy kabátot.

Oversize zakó oversize pólóval? Miért ne!

Oversize zakó oversize pólóval? Miért ne! (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Még több divattipp:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top