nlc.hu
Trend

Húsvéti DIY dekoráció

10 húsvéti DIY dekoráció, amit a gyerkőccel is könnyedén elkészíthettek

Húsvétra nem lehet elég korán elkezdeni a készülődést. Szuper dekorációs DIY-ötleteket mutatunk, amit a gyerekekkel együtt, egyszerűen megalkothattok.

Egyrészt szuper szülő-gyerek program, másrészt pedig megvan a maga varázsa annak, ha a család apraja-nagyja együtt készül a közelgő húsvéti ünnepekre.

Mielőtt mutatunk pár egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációt, szerezzetek be pár dolgot egyszerűen, könnyedén. (Szerencsére ma már minden elérhető online is!)

Legyen otthon:

  • színes papír
  • filctoll
  • dísztojások, dísztollak
  • szárított virág
  • lufik
  • fonott kosár
  • fonal

A koszorúkhoz szükséges gallyakat, faágakat, fadarabkákat vagy a barkát akár egy-egy erdei séta alkalmával is összegyűjthetitek.

Húsvét holland módra

A dekoráció a holland húsvéti ünnepség nagyon fontos része, ahol az ebédlőasztalt általában virágok díszítik, például nárcisz, tulipán és jácint. Ugyancsak nem hiányozhat az asztalról egy kosárnyi festett húsvéti tojás, valamint egy váza, amiben a faágakra virágok, nyuszik, pillangók és csokoládétojások vannak felaggatva. Egyszerű dekoráció, de mégis mutatós és hangulatos. Próbáljátok ki!

Tudtad?

A tojásfa Németországból és Ausztriából ered, ahol a hagyományos húsvéti dekoráció részét képezte. Később vették át ezt a szokást az amerikaiak a német bevándorlóktól, mára azonban már hazánkban is sokan akasztanak hímes tojásokat a kertben álló fa, illetve a vázában lakó barka ágaira.

Húsvéti tojásfa Németországban

Húsvéti tojásfa Németországban (Fotó: Profimedia)

Akik viszont teljes mértékben szeretnék átadni magukat az ünnepnek, nekik további remek ötletekkel készültünk:

Fessetek hímestojás-lufikat

Gyors, látványos, színes: fessetek meg színes lufikat filctollal, majd lógassátok fel a lakás különféle pontjain. Kész is vagytok! Hogy néz ki ez a gyakorlatban? Íme:

Húsvéti dekoráció egyszerűen

Könnyedén elkészíthető, vidám dekor (Fotó: marycostaphotography.com)

Girland színes tojásokból

Nem kell túlgondolni: a színes tojásokat  fűzzétek fel egy madzagra, majd ha már elég hosszúnak találjátok, kössétek meg a végét, és készen is van a dekor.

Húsvéti dekoráció egyszerűen-505937550

Akár a húsvéti koszorú dísze is lehet a girland (Fotó: Getty Images/kosobu)

Húsvéti nyuszis kosár

Semmi más teendőtök nincs, csak megszerezni a szükséges alapanyagokat: színes tojásokat, szárított virágot, szalagot és kész is a húsvéti kosaratok.

Húsvéti dekoráció egyszerűen

Könnyedén elkészíthető, mégis mutatós (Fotó: Getty Images/VICUSCHKA)

Húsvéti fészek

Ha szeretnétek valami egyedi fészket készíteni, akkor csempésszetek bele zöldet is. Például a tojások mellé tökéletesen passzol néhány pozsgás is.

Húsvéti dekoráció egyszerűen

Ne feledkezz meg a pozsgásokról sem (Fotó: Getty Images/Alexey Dulin / EyeEm)

Örök klasszikus a barkára akasztott tojások

Nincs húsvét festett tojás és persze barka nélkül. A kettő kombinációja pedig évek óta a húsvéti dekorok egy alappillére. Idén se feledjétek felakasztani a tojásokat a barka ágakra.

Húsvéti dekoráció egyszerűen

Konyhába, nappaliba is igazán jolly joker (Fotó: Getty Images/Westend61)

Dekoráció az ünnepi asztalra

Készüljetek valami egyedivel, és dobjátok fel az ünnepi asztalt. Gondolkozni sem kell, az ötletet mi hozzuk:

Húsvéti dekoráció egyszerűen

Semmi ördöngösség: szerezzetek be egy faágat, amire ragasszatok tojásokat, díszítsétek virágokkal (Fotó: Getty Images/lithiumcloud)

Egyszerű ajtódísz

Nem kell egyszerre dekorboltba futni, idén kivételesen készítsétek el ti a húsvéti ajtódíszt is. Kültérre vagy éppen beltérre, teljesen mindegy, mindenhol remekül fog mutatni.

Húsvéti dekor egyszerűen

A ragasztópisztolyt ne feledjétek feltölteni, idén szükségre lesz! Éljen a DIY! (Fotó: Getty Images/Anastasiia Krivenok)

Pompon nyuszik

A gyerekek imádni fogják a cuki pomponos nyuszikat!

Húsvéti dekor egyszerűen

Ezért a gyerekek megőrülnek majd! (Fotó: Getty Images/gojak)

Az ünnepi menühöz

Szerezzetek meglepetést a vendégeknek, dobjátok fel az ünnepi asztalt, és hajtogassatok kis nyuszifüleket a szalvétából.

Húsvéti dekoráció egyszerűen

Lepjétek meg a vendégeket is (Fotó: Getty Images/Anastasiia Krivenok)

Miniváza tojásból

A képlet nem is lehetne egyszerűbb: fújjátok ki a tojásokat, vágjátok be egy picit a tetejét és tegyetek bele virágot, vagy amit szeretnétek. Készen vagytok!

Olvass még húsvéti hagyományokról az nlc-n:

(Nyitókép: Getty Images/VioletaStoimenova)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top