nlc.hu
Trend

Ricinusolaj hatása hajon és bőrön

Ricinusolaj: így használd ráncokra, szempilla-erősítésre és pattanásokra

A ricinusolaj segít enyhíteni a narancsbőrt, búcsút inthetsz a szemkörnyéki ráncoknak, és tökéletes a kiszáradt könyökre, sarokra. A sornak itt még nincs vége, elmondjuk, mi mindenre jó még!

A ricinusolaj a népi gyógyászatban leginkább a hashajtó és fájdalomcsillapító hatásáról ismert, pedig a hajunkkal és a bőrünkkel is csodát tehet. Na jó, ha nem is csodát, de valami ahhoz hasonlót!

Kiszáradt bőrre

Ha kiszáradt a bőr a könyöködön vagy a sarkadon, vagy egyszerűen az arcbőröd feszül a fűtési szezonban, használj ricinusolajat a hidratáláshoz. E-vitamin-tartalma segít regenerálni a bőrt, és a magas koncentrátumú zsírsavaknak köszönhetően nagyon gyorsan hidratál, így még erősen kiszáradt bőrre is villámgyors segítséget nyújthat.

A ricinusolaj a bőrre és a hajra is jó!

Kend a bőrödre és a hajadra! (Fotó: Getty Images)

Ráncok ellen

A kor előrehaladtával csökken a bőr kollagén- és elasztintermelése, az apróbb ráncok idővel mindannyiunknál kialakulnak. A ricinusolaj erre is megoldást jelenthet: miközben feltölti a kis barázdákat, hidratálja a bőrt, mindemellett pedig serkenti a kollagéntermelést. A ricinusolaj a megereszkedett bőr egyik legszuperebb ápolója, a szemkörnyéki ráncokra is használhatod.

Narancsbőrre, striákra

A ricinusolaj a narancsbőrre is jótékonyan hat. Persze, önmagában nem csodaszer, de ha napi szinten bedörzsölöd vele a combodat és a fenekedet, könnyebben megszabadulhatsz a gödröcskéktől. Ha babát vársz, a ricinusolaj pláne jót tehet a bőrödnek: használd mindennap, és könnyebben megelőzheted a striák kialakulását.

Kiszáradt, cserepes ajkakra is jó a ricinusolaj

Ha kifújta a szél az ajkaidat, és kicserepesedtek, vesd be a ricinusolajat! Mindennap kenj egy keveset a kiszáradt ajkaidra, és rövid időn belül garantált a pihe-puha hatás.

Körömre

Képtelen vagy megnöveszteni a körmeidet, mert állandóan letöredeznek? Persze, hogy a ricinusolaj a megoldás! Ha minden este ricinusolajjal kened be a körmeidet és a körömágyadat, nem kell sok idő, és látványos változást érhetsz el. A körömágyat puhítja, a körmeidet pedig erősíti.

Pattanások ellen

Mivel a ricinusolaj gyulladáscsökkentő hatású, ezért, ha felnőttkori pattanásokkal küzdesz,mindenképpen érdemes kipróbálnod! A ricinusolaj gazdag ricinolsavban, ami antibakteriális hatású, így a pattanások hatékonyan kezelhetők az olajjal. Lefekvés előtt tisztítsd meg az arcodat, masszírozd bele az olajat, és hagyd rajta egész éjszakán keresztül, és reggel mosd csak le. A ricinusolajat a kisebb sérülésekre kenve szebb gyógyulást érhetsz el.

A ricinusolaj a bőrre és a hajra is jó!

A ricinusolaj pattanások és ráncok ellen is jó (Fotó: Getty Images)

Ricinusolajat a vékony szálú hajra

A ricinusolaj szuper hajerősítőként is funkcionál, és serkenti a hajnövekedést is. Önmagában is stimulálja a hajhagymákat, de a legjobb eredményt úgy érheted el, ha tápláló kókuszolajjal keverve alkalmazod a törölközőszáraz hajadon. Hagyd hatni 30 percet, majd mosd meg samponnal a hajadat.

Szempillára

Nem csak hajra, szempillára is használhatod a ricinusolajat: moss tisztára egy szempillaecsetet – vagy szerezz be egy szempillakefét –, csepegtess rá az olajból, és esténként fésüld át vele a pilláidat. Le sem kell mosnod, reggelre a szempilláid beszívják a tápláló ricinusolajat.

Még több házi szépségápolási trükk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top