nlc.hu
Életmód

Hajápolás ricinusolajjal és tojással

Hajápolás ricinusolajjal és tojással

Hajápolót mi is elkészíthetünk otthon! Mit tud a ricinusolaj vagy a tojás mint hajpakolás? Hidd el, meggyőzünk!

Gyakran olvassuk, hogy a haj ápolására ugyanolyan jók a növényi olajok, mint a drágább, népszerű márkák termékei. Ezt az állítást mi is csak alátámasztani tudjuk, szóval elő a ricinusolajjal!

3 in 1: a ricinusolaj hajnövesztésre, hajhullás ellen és hajpakolóként is bevethető

Hajpakolóként a fényesebb hajért

„A könnyebb kezelhetőség érdekében keverjünk össze a ricinusolajat felerészben olíva- vagy kókuszolajjal, esetleg egy tojássárgájával! Az így kapott ricinusolajos hajpakolást egyenletesen oszlassuk el a hajon, majd kicsit masszírozzuk be a fejbőrbe. Csavarjuk körül a fejünket egy nagy törölközővel, vagy fóliával néhány órára, majd a pakolás leöblítése után nagyon alaposan mossunk hajat. A ricinusolajos hajpakolás fényessé varázsolja a kiszáradt, megfakult hajkoronát” – javasolja Csizmazia Belli, fodrász.

Ricinusolajos hajpakolás

Szuper, otthon is könnyedén elkészíthető a ricinusolajos pakolás (Fotó: Getty Images/Piotr Marcinski/EyeEm)

Tipp: ha vékony szálú és könnyen lelapuló hajunk van, akkor hajpakolás helyett inkább hajvégápolóként használjuk a ricinusolajat!

Természetes hajnövesztő

Az olaj természetesen nem tud aktívan beleszólni hajunk növekedésébe, ha viszont rendszeresen ápoljuk vele a hajkoronánkat, akkor sokkal egészségesebb hajszálaink fognak nőni. A rendszeres ápolás érdekében csepegtessünk pár csepp ricinusolajat a samponunkba vagy a balzsamunkba.

Tudtad? A ricinusolaj gyógyszertárakban beszerezhető, általában kimérve kapható, és csak pár száz forintba kerül.

Felveszi a kesztyűt a hajhullás ellen is

A hajhullásnak rengeteg oka lehet: genetikai hajlam, stressz, betegség vagy különféle hormonok is kiválthatják. Attól függően, mi okozza a problémát, a ricinusolaj segíthet, ugyanis képes megerősíteni a hajszálakat. Ennek érdekében minden hajmosás után körkörös mozdulatokkal masszírozzunk pár csepp olajat a fejbőrünkbe.

Fénytelen, töredezésre hajlamos, száraz hajra a ricinusolajos-tojásos hajpakolás a jolly joker!  

Ricinusolaj és tojás az igazi jolly joker

Egy próbát mindenképpen megér ez a hajpakolás: olcsó és hatékony! (Fotó: Getty Images/mirzamlk)

A kiszáradt hajszálak külső védőrétege nedvességtartalmának csökkenésével egyre sérülékenyebbé válik, lemezei könnyen töredeznek. A védőlemezek repedezettségének következtében a haj elveszíti természetes csillogását, de a ricinusolaj és a tojás igazi csodaszer lehet a roncsolódott hajszálaknak.

A tojás gazdag proteinekben, telített zsírsavakban, ráadásul természetes kollagénforrás. Képes feltölteni a keratinhiányos részeket a hajszálakban, és vitaminokkal, ásványi anyagokkal stimulálja a hajhagymákat.

Hozzávalók:

  • hajhossztól függően 1-2 evőkanál extra szűz kókuszolaj
  • 1-2 kiskanál ricinusolaj
  • egy tojássárgája

„A tojássárgáját keverjük habosra, adjuk hozzá a kókuszolajat, keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a ricinusolajat. A pakolást vigyük fel frissen mosott, törölközőszáraz hajra, hagyjuk fenn legalább fél órán át, majd újra mossunk hajat samponnal. Minden hajmosás után használhatjuk ezt a pakolást, de hetente legalább egyszer” – javasolja a szakember, Csizmazia Belli, fodrász.

Ne feledkezz meg a bőröd ápolásáról sem!

via

(Nyitókép: Getty Images/ mirzamlk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top