Trend

Hajápolás felsőfokon: használj tojáspakolást!

Az, hogy hajunk milyen állapotban van, sokat árul el rólunk: mennyire vagyunk igényesek önmagunk iránt, és azt is, hogy éppen milyen hangulatban vagyunk. A közelgő nyár és a strandszezon ráadásul sokat ronthat hajunk állapotán, javítsunk hát rajta tojáspakolással!

A nyári időszak különösen igénybe veszi a hajunkat és a bőrünket is. Az erős napsugárzásnak kitett hajszálakat a sós tenger, a klóros medencevíz csak tovább szárítja. Valamit tennünk kell, mielőtt úgy néz majd ki frizuránk, mint egy cirokseprű. Megoldás lehet erre a problémára a tojás.

A csodaszer neve: tojás

Hogy mi mindenre jó egy egyszerű tojás? Nagyon is sok mindenre tudjuk használni a főzésen kívül. Persze ez utóbbi sem elhanyagolható, hiszen szinte nincs sütés tojás nélkül, és a vasárnap reggeli étkezésünket is be tudja aranyozni. De a szépségápolásban is igencsak nagy hasznát vesszük az értékes tápanyagokban gazdag tojásnak. Készülhet belőle arcradír, hajpakolás a benne lévő A-, B-, D- és E-vitaminnak hála. Ha fakó és fénytelen a hajunk, mindenképpen készítsünk egy tápláló, tojásalapú pakolást, amivel visszaadhatjuk selymes csillogását.

Mit tesz a tojás a hajunkkal?

A tojás tehát nemcsak szuper élelmiszer, de szuper hajápolószer is: a benne lévő fehérje dúsabbá teszi frizuránkat, amely így erősebb és fényesebb lesz, az aminosavai a gyors növekedést segítik elő, a lecitintől újra puha lesz a hajunk, míg a folsav megállítja a hajhullást. Ha egyszer kipróbáljuk a tojásos hajpakolást, természetes ereje annyira hatékony, hogy nem lesz szükség más hajápolóra.

Hajpakolás tojással

Egy komplett felvert tojással is bekenhetjük hajunkat, de könnyebb vele dolgozni, ha a sárgáját pár csepp olíva- vagy ricinusolajjal kikeverjük, és így vonjuk be vele hajszálainkat. A kiöblítésnél figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen túl forró, inkább langyos. Öblítés után mossuk meg a szokásos módon, és mehet a szárítás. Rendszeres használattal a hajunk selymes, puha és kellemes tapintású lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top